maandag 2 november 2020

Review: We Stood Like Kings - Classical Re:Works (Kapitan Platte, 2020) (Neo-klassiek)

We Stood Like Kings werd in 2011 te Brussel, België, opgericht en bestaat uit: Judith Hoorens - piano en synthesizer, Steven Van Isterdael - sologitaar, Colin Delloye - basgitaar en Mathieu Waterkeyn - drums.
De band bracht hun debuut album "Berlin 1927" op 1 maart 2014 als Cd en als 2LP uit via Kapitan Platte in samenwerking met Dunk!Records en deze werd op 30 oktober 2015 gevolgd door "USSR 1926" (Kapitan Platte, 2LP, CD en digitale download), "USA 1982" (22 september 2017, Kapitan Platte, 2LP, CD en digitale download) en op 2 oktober 2020 verscheen "Classical Re:Works" als LP in een beperkte oplage van 100 stuks op gekleurd vinyl, als LP in een beperkte oplage van 400 stuks op zwart vinyl, als CD en als digitale download via Kapitan Platte.

Het album, dat 7 nummers bevat, begint met "9 Preludes Op. 1 No. 1 Andante Ma Non Troppo" van "Karol Szymanowski, waarin de band een geweldig stuk klassiek ten gehore brengt, dat tempowisselingen heeft en symfonische invloeden bevat en dit wordt gevolgd door "Concerto For Strings In D minor RV 127 Allegro" van Antonio Vivaldi en hierin speelt de band een fantastisch kort uptempo nummer, dat gedomineerd wordt door het pianospel, dat ondersteund wordt door de drums.
Daarna volgen "Piano Sonata No. 14 In C minor Op. 27 No. 2 Andante sostenuto" (Ludwig van Beethoven), een prachtig melodisch klassiek nummer, dat in een rustig tempo gespeeld wordt, bij tijd en wijle heftig en zwaar klinkt en tempowisselingen heeft en "Rêverie L. 68" (Claude Debussy), een heerlijk rustig stuk 
muziek, met subtiele tempowisselingen, symfonische invloeden en een aanstekelijk ritme.
In "Daphnis Et Chloe M. 57 Introduction Et Danse Religieuse" (Maurice Ravel) schotelt We Stood Like Kings me een schitterend symfonisch klassiek nummer voor, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, tempowisselingen heeft en een terugkerend ritme bevat, in "Glagolitic Mass JW 39 Introduction" krijg ik een 
verrukkelijke mix van klassieke en symfonische muziek in een gemiddeld tempo voorgezet, die tempowisselingen heeft en een aanstekelijk ritme bevat en "Organ Sonata No. 4 in E minor BWV 528 Andante" (Johann Sebastian Bach) en hierin laat de band me genieten van een uitstekend opgewekt nummer, dat een vrolijk dansbaar ritme heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.

"Classical Re:Works" van We Stood Like Kings is een fantastische plaat met heerlijke klassieke nummers, waarmee de band me van begin tot eind in de ban van hun meesterlijke muziek heeft gehouden en ik kan liefhebbers van zowel klassiek als van symfonische muziek deze schijf dan ook sterk aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten