maandag 21 december 2020

Review: Drapery Band - Black Loone (Inner Ear Records, 2020) (Post-Rock / Pop)

Drapery Band uit Thessaloniki en Athene werd in 2016 opgericht en bestaat uit: Nikos Kortimanitsis - basgitaar, orgel en drums en Giorgos Papadopoulos - sologitaar, orgel, drums en zang.
Het duo nam de nummers voor hun debuut album tussen begin 2018 eind 2019 op en het resultaat is de EP "Black Loone", die 6 nummers bevat en via Inner Ear Records op 18 december 2020 als CD en als digitale download is verschenen en wordt hierop bijgestaan door Manos Milonakis, die staande piano speelt in 3 nummers.

Het album begint met "Lord Under", waarin Drapery Band een mooie rustige pop song ten gehore brengt, die een licht hypnotiserend terugkerend ritme heeft en invloeden van post-rock bevat, waarna "Ninety Per Cent" (met Manos) volgt en ik een prachtige song met een aanstekelijk ritme te horen krijg, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en invloeden van de muziek van Deleyaman heeft.
Daarna zet Drapery Band me een heerlijk instrumentaal uptempo nummer voor, dat een aanstekelijk dansbaar en terugkerend ritme heeft en "The World Is Blind", een puike rock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme.
Dan volgen het titel nummer "Black Loone" (met Manos), een uitstekende aanstekelijke post-rock song, waarin het tempo gemiddeld is en "Things We Lost" (met Manos), een schitterend instrumentaal nummer met een aanstekelijk terugkerend ritme, dat aanzet tot dansen.

"Black Loone" van Drapery Band staat vol lekker in het gehoor klinkende nummers, waar ik zeer van genoten heb en ik kan deze CD dan ook sterk aanbevelen aan een ieder, die van post-rock en de betere pop houdt.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten