zondag 27 juni 2021

Review: De Press - Product (Apollon Records, 2021) (New Wave)

De Press uit (Oslo), Noorwegen en (Lablonka) Polen bestond in begin jaren 80 uit Andrej Nebb - zang en basgitaar, Jørn Christensen - sologitaar en Ola Snortheim - drums en percussie.
De band bracht in 1981 hun debuut album "Block To Block", waarop 14 nummers staan, via Siberia Music als LP uit, waarna de band uit elkaar ging, maar niet voordat hun tweede album opgenomen was en dit verscheen in 1982 en was getiteld "Product" en werd eveneens als LP via Siberia Music uitgebracht.
De band werd in 1991 opnieuw opgericht, waarna er tussen 1991 en 2017 nog 18 albums en 5 singles verschenen en tevens werden er 1 live album (1983) en 3 singles (1980-1982) uitgebracht.
Omdat het 40 jaar geleden is, dat het eerste album van De Press verscheen, besloot Apollon Records dit in een beperkte oplage van 500 stuks op wit en rood vinyl in een geremasterde versie op 18 juni 2021 opnieuw uit te brengen en tevens is op dezelfde datum ook hun album "Product", dat 10 nummers bevat, verschenen en is ook als CD en als digitale download verkrijgbaar.

Het album begint met "The Fatal Day", waarin De Press een heerlijke dansbare song in een gemiddeld tempo met invloeden van "A Forest" van The Cure ten gehore brengt, die gevolgd wordt door "In A Position To Know", een uitstekende new wave song met een terugkerend ritme en zang, die me aan de band Magazine doet denken en "Passages", een swingende uptempo song, die aanzet tot dansen.
Daarna volgen "In A Crowded Room", een geweldige uptempo new wave song met een aanstekelijk terugkerend ritme met invloeden van The Only Ones, "Signals", een verrukkelijke uptempo song met een licht hypnotiserend terugkerend ritme en het titel nummer "Product", een schitterende swingende song met een zeer dansbaar ritme, waarbij stil zitten geen optie is.
In "Other Man’s Sin" zet De Press me opnieuw zo'n dansbare new wave song met een terugkerend ritme voor en in "Heaven" laat de band me genieten van een prima rustige song.
Verder hoor ik "Total Corruption", een puike song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme en "Swienty Pokoj", een rock song met een gemiddeld tempo en een Poolse tekst, die een dansbaar ritme heeft en tegen het einde in een iets langzamer tempo wordt gespeeld.

"Product" van De Press bevat lekker in het gehoor klinkende new wave songs, waar ik van begin tot einde zeer van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van dit genre deze schijf dan ook van harte aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten