zondag 6 juni 2021

Review: It It Anita - Sauvé (Vicious Circle, 2021) (Post-Punk / Rock)


It It Anita uit Luik, België bestaat uit: Bryan Hayart - drums, Damien Aresta - zang en sologitaar, Michaël Goffard - zang en sologitaar en Elliot Stassen - basgitaar.
Het debuut voor de band was de EP "It It Anita", die op 22 april 2014 als 12", als CD en als digitale download via The Word Magazine verscheen, waarna de EP "Recorded By John Agnello" als 12", als CD en als dd via Luik Records volgde.
Op 9 november 2016 werd hun debuut album "Agaaiin" als LP op rood vinyl, als CD en als dd uitgebracht, gevolgd op 15 maart 2018 door de split single "The Lux", met de band Hypochristmutreefuzz als 7" single in een beperkte oplage op wit vinyl en als dd, op 6 september 2019 door het album "Laurent - Deluxe Edition" als CD, als 2LP met 2 extra nummers en als dd en op 2 april 2021 door het album "Sauvé" als LP op goudkleurig vinyl in een beperkte oplage van 500 stuks (alleen verkrijgbaar via Vicious Circle en Luik Records), als LP op zwart vinyl en als dd.

Het album, dat 10 nummers bevat, start met "Ghost", waarin It It Anita een heftige mix van post-punk en rock in een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme speelt, die tempowisselingen bevat en gevolgd wordt door "Sermonizer", een schitterende swingende uptempo song met een licht hypnotiserend terugkerend ritme en "See Through", een prima song met een niet al te hoog tempo, die heavy rock invloeden en tempowisselingen heeft.
Daarna volgen "More", een swingende uptempo rock song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft, "Authority", een fantastische rustige song met ingetogen zang en "Dixon Kentucky", een uitstekende song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme, die enkele tempowisselingen bevat.
In "Cucaracha" schotelt It It Anita me een snelle punk song voor, die swingt en in "Routine" krijg ik een puike song te horen, die tempowisselingen heeft en een terugkerend licht hypnotiserend ritme bevat, dat aanzet tot dansen.
Verder volgen "MOEDOH", een geweldige song met een gemiddeld tempo en een repeterend ritme en tekst, die een lichte trance oproept en "53", een verrukkelijk instrumentaal nummer met een terugkerend ritme en stoner invloeden, dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en uitmondt in chaos. 

"Sauvé" van It It Anita is een uitstekende plaat met lekker in het gehoor klinkende muziek, die invloeden van rock en post-punk bevat en ik kan deze schijf dan ook aanbevelen aan liefhebbers van deze muzieksoorten.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten