zondag 20 juni 2021

Review: One Arm - Mysore Pak (Atypeek Records, 2021) (Post-Rock)

One Arm werd in 1992 te Parijs, Frankrijk opgericht door Laure - basgitaar en zang, Isabelle - sologitaar en Marine - drums, drummachine en samples.
De band bestond tot in deze formatie tot 1997 en maakte een cassette album met 9 nummers, een 7" single via Zooorganization (recentelijk door Atypeek heruitgebracht) en er verschenen nummers op diverse compilaties.
In 1998 veranderde de samenstelling van de band; Isabelle ging er uit en Rico - basgitaar en effecten, plus oud in track 2 en Dilip - drums, geluiden plus keyboards in track 2 en 3 deel gingen van de band uitmaken.
De band nam een demo op, waarvan de nummers jaren later geremixed en geremasterd werden, die op 29 junari 2021 als digitale download onder de naam "Mysore Pak" verscheen en deze werd op 18 juni 2021 als CD via Atypeek Records uitgebracht en hierop spelen de volgende gastmuzikanten mee: Little Annie - zang (track 3), Pierre Alex Sigmoon - basgitaar (track 3), DEF - keyboards (track 3 en 8) en Realaskvague - keyboards (track 6 en 7) en tevens speelt Laure sologitaar in track 3 en 12.

Het album, dat 12 nummers bevat, begint met "Real", waarin One Arm een heerlijke uptempo poprock song ten gehore brengt, die een zeer dansbaar terugkerend ritme met lichte disco invloeden heeft en gevolgd wordt door "Esg", een swingende uptempo poprock song, waarbij stil zitten geen optie is en "Space Is The Place", een fantastische rock song met een licht hypnotiserend terugkerend ritme, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld.
Daarna volgen "One Arm", een uitstekende post-rock song met een gemiddeld tempo en een repeterend ritme, dat jaren 60 invloeden heeft, "Fiddle", een song, die met Oosterse invloeden begint, om na enkele seconden over te gaan in een verrukkelijke licht hypnotiserende song met een terugkerend ritme en "City", een swingende rock song met een gemiddeld tempo en invloeden van punk en noise, die aanzet tot dansen.
In "B.o." schotelt One Arm me een experimenteel stuk met een dansbaar terugkerend ritme voor, dat post-rock invloeden heeft, in "Change" begint de muziek met gesproken tekst, die na korte tijd muziek bijgevoegd krijgt en over gaat in een puike song met een aanstekelijk ritme, dat subtiele tempowisselingen heeft en in "Hitch-raping" krijg ik een experimenteel stuk muziek te horen, dat lichte invloeden van reggae heeft.
Dan volgen "Top Tone", een puike rock song met noise invloeden en een gemiddeld tempo, die een terugkerend ritme heeft, waarbij stil zitten niet mogelijk is, "Step 3", een mix van industriële, experimentele muziek, rock en terugkerende dansbare ritmes, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en "Virgule", een swingend instrumentaal nummer met tempowisselingen en een aanstekelijk ritme, dat beweging oproept.

"Mysore Pak" van One Arm is een geweldige CD, die vol muziek met dansbare terugkerende ritmes staat, waarmee de band me van begin tot eind in de ban van hun heerlijke muziek heeft weten te houden en ik kan elke muziekliefhebber dan ook aanreden, deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten