zondag 20 juni 2021

Review: Elara Sunstreak Band - Vostok 1 (Sulatron Records, 2021) (Progressieve Rock / Psychedelische Rock)

Elara Sunstreak Band uit Duitsland bestaat uit: Martin Wieland - drums en percussie, Daniel Wieland - basgitaar en zang en Felix Schmidt - sologitaar en effecten.
Hun debuut album "Del Bal" verscheen op 1 mei 2017 als LP + poster, als CD en als digitale download via PsyKA Records en dit wordt op 25 juni 2021 gevolgd door "Vostok 1", dat 4 lange nummers bevat en via Sulatron Records als 2LP in een beperkte oplage van 500 stuks op doorzichtig blauw vinyl wordt uitgebracht en eveneens in een beperkte oplage van 500 stuks als CD verschijnt en vermeldenswaardig is, dat gastmuzikanten Christian Wick - mellotron en Hammond orgel en Felix Seyboth - zang in "Vostok 1" op dit album meespelen.

Het album begint met het bijna 20 minuten durende "Nexus", waarin Elara Sunstreak Band een fantastisch psychedelisch nummer in een gemiddeld tempo speelt, dat een aanstekelijk licht hypnotiserend ritme bevat en invloeden van spacerock en de muziek van Black Sabbath heeft en na een minuut of 6 over gaat in een melodisch stuk muziek, om weer 6 minuten later te veranderen in een psychedelisch nummer.
Daarna volgt "On A Drink With Jim", een puike progressieve licht psychedelische song met een gemiddeld tempo, die tegen de helft van het nummer meer snelheid krijgt, waardoor de muziek gaat swingen en vlak voor het einde terug in het begin tempo komt.
In het titel nummer "Vostok 1" laat Elara Sunstreak Band me genieten van een schitterend rustig progressief rock nummer met een licht hypnotiserend terugkerend ritme, dat na enkele minuten heftiger wordt en meer snelheid en stoner en acid rock invloeden krijgt, swingt en subtiele tempowisselingen heeft, om in rust te eindigen.
Als laatste nummer hoor ik "Orange October", een verrukkelijke progressieve rock song met een gemiddeld tempo en melodische invloeden, die een aanstekelijk ritme heeft, tempowisselingen bevat en swingt.

"Vostok 1" van Elara Sunstreak Band is een geweldige plaat, waar ik van begin tot einde zeer van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van progressieve rock deze schijf dan ook sterk aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link  onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten