maandag 31 mei 2021

Review: Slimey Things - Quantum Reality TV (Bird's Robe Records, 2021) (Avantgarde/ Experimental Rock)

Slimey Things uit Sydney, Australië werd in 2001 opgericht en bestaat uit: Nick Soole - zang en sologitaar, Tristan Baker - sologitaar en zang, Matt D. Ward - drums en percussie, Andrew Mortensen - basgitaar, Daniel Pliner - keyboards en piano en Ian Pieterse - alt en bariton saxofoon.
De band bracht hun EP "Space Toast" in 2005 via Gamma Ray Gun Productions en deze werd gevolgd door "Quantum Reality TV" (2011 Gamma Ray Gun Productions) en "Goodbye Earth" (2015 Gamma Ray Gun Productions).
De band bracht oorspronkelijk in 2011 hun tweede album "Quantum Reality TV", dat 15 nummers bevat, via Bird's Robe Records uit als digitaal album en op 4 juni 2021 verschijnt dit opnieuw via dit label in een digitale versie om het 10 jarige jubileum van deze uitgave te vieren. 

Het album begint met "Mechapets", waarin Slimey Things een funky uptempo rock song, die experimentele elementen bevat en gevolgd wordt door "More Pop", een heerlijke mix van de muziek van Devo en Frank Zappa, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en "Dumb Flu", een schitterende swingende uptempo song met een terugkerend dansbaar ritme.
Daarna volgen "Photon Rock", een dansbare song met een gemiddeld tempo, experimentele en funk invloeden en subtiele tempowisselingen, "Am I Weird?", een funky song, die tempowisselingen heeft en swingt en "Parallel Girl", een experimentele song, die enkele tempowisselingen heeft en invloeden van de muziek van de band Skafish bevat.
In "Superdupercollider" zet Slimey Things me opnieuw zo'n experimentele song voor, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een terugkerend ritme heeft, in "W.H.A.A." krijg ik een korte swingende song te horen, die een terugkerend ritme heeft en invloeden van Frank Zappa, Alex's Hand en Skafish heeft en in "Grumpy Computer" laat de band me genieten van een fantastische song met tempowisselingen, die een aanstekelijk terugkerend ritme heeft.
Dan volgen "Whitegoods Of Destiny", een geweldige rustige song met ingetogen zang en avant garde invloeden, die iets over de helft van het nummer meer snelheid krijgt en in een ander ritme over gaat, "Death Ray", een lekkere swingende uptempo song met rock & roll invloeden, die invloeden van de jaren 50/60 heeft en "The Omniprototron 3000", een uitstekend swingend instrumentaal uptempo rock nummer.
Verder hoor ik "Who Will Save The Boy", een uptempo song met tempowisselingen en invloeden van Frank Zappa en Alex's Hand, "Teddy's All Nite Interdimensional Portal And Bistro", een verrukkelijk avant garde nummer, dat in een traag tempo met een terugkerend ritme wordt gespeeld en iets voor de helft van het nummer verandert in een puike rustige song met een terugkerend dansbaar ritme, om enkele minuten voor het einde weer te veranderen in een stukje avant garde en het titel nummer "Quantum Reality TV", een prima korte experimentele song met een terugkerend ritme.

"Quantum Reality TV" van Slimey Things is een verschrikkelijk goede digitale schijf, die vol geniale songs staat en avant garde en experimentele invloeden heeft van de muziek van Frank Zappa, Alex's Hand en Skafish en ik kan elke liefhebber van deze muzieksoorten deze meesterlijke schijf dan ook sterk aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
1 opmerking:

  1. Hi Carry
    I cannot find your contact informations. Can you send me your e-mail address?
    Best regards
    Kristian

    BeantwoordenVerwijderen