zondag 2 mei 2021

Review: LTO - Daear (Denovali Records, 2021) (Avant Garde)

LTO - zang, piano, synthesizer, snaar instrumenten en percussie, uit Bristol, Engeland is een producer van elektronische muziek, die deel uitmaakt van het collectief Old Apparatus.
Op 30 maart 2015 bracht hij zijn  debuut solo EP "No Pasa Nada" als digitale download uit, die op 23 juni 2017 gevolgd werd door het album "Storybook", dat als LP in een beperkte oplage van 500 stuks en als dd werd uitgebracht, waarna het album "Déjà Rêvé" op 26 oktober 2018 als LP, als CD en als dd verscheen en op 30 april 2021 brengt Denovali Records zijn album "Daear", waarop 8 nummers staan, als LP, als CD en als dd uit.

Het album begint met "Noachia", waarin LTO een langzaam nummer speelt, dat een licht hypnotiserend terugkerend ritme heeft en eentonige zang bevat en dit wordt gevolgd door "Elysium", een mooi rustig elektronisch avant garde nummer, dat melodische invloeden heeft, tempowisselingen bevat en tegen het einde zwaarder wordt.
Daarna volgen "Cad Goddeu", een schitterend stuk avant garde, dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en een duister terugkerend ritme heeft en "Tharsis", een prima rustig nummer, dat een eentonig terugkerend ritme heeft.
In "Bendigeidfran" zet LTO me een melodisch stuk muziek met symfonische invloeden voor, dat ook nu weer een langzaam tempo heeft en in "Annwn" krijg ik een vrij zwaar nummer te horen, dat lichtelijk triest klinkt en na enkele minuten over gaat in een uitstekend post-rock nummer met een gemiddeld tempo.
Verder volgen "Nisien", een fantastisch langzaam nummer met invloeden van avant garde en een trieste ondertoon en "Derwyddon", een verrukkelijk rustig avant garde  nummer met een terugkerend licht hypnotiserend ritme en experimentele en post-rock invloeden. 

"Daear" van LTO is een prima plaat met mooie rustige nummers, die ik iedere liefhebber van avant garde en post-rock kan aanraden.(luister naar enkele nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten