zondag 2 mei 2021

Review: Astral Magic - Visions Of Infinity (Space Rock Productions / Sapphire Records, 2021) (Spacerock)

Astral Magic uit Finland is het solo project van basgitaar speler Santtu Laakso van de in 1991 opgerichte psychedelische spacerock band Dark Sun.
Op zijn eerste solo album "Visions Of Infinity", waarop 9 nummers staan, bespeelt hij alle instrumenten zelf en krijgt daarbij hulp van gastmuzikanten Martin Weaver (ex-Dark en Wicked Lady) - sologitaar (behalve op "Ancient Mysteries", "Onboard The Spaceship" en "Creatures From Beyond"), Scott Heller - synthesizer (op "Winds Of Time") en Samuli Sailo - ukelele (op "Winds Of Time").
Het album wordt via Space Rock Productions en Sapphire Records uitgebracht, als LP in een beperkte oplage van 250 stuks op 180 gram marmer kleurig vinyl, die met de hand genummerd zijn, als CD in een beperkte oplage van 150 stuks, die met de hand genummerd zijn en als digitale download en vermeldenswaardig is verder, dat het album opgedragen wordt aan Sylvi Maria Laakso (23.12.1923 – 1.6.2020), de moeder van Santtu.

Het album begint met "Chrononaut", een schitterende vrij rustige spacerock song, die een terugkerend ritme en invloeden heeft van de muziek van Hawkwind en deze wordt gevolgd door het titel nummer "Visions Of Infinity", een uptempo rock song met een aanstekelijk terugkerend ritme, dat aanzet tot dansen.
Daarna volgen "Ancient Mysteries", een heerlijke rustige song, die ruimtelijke invloeden en een dansbaar ritme bevat en "Rocking With The Aliens", een swingende uptempo mix van kraut-, spacerock en elektro, waarbij stil zitten geen optie is. 
In "Onboard The Spaceship" laat Astral Magic me genieten van een geweldige instrumentale mix van spacerock en progressieve rock, die een terugkerend ritme heeft en swingt als een trein, in "I Was Abducted" zet de band me een verrukkelijke uptempo rock song voor, die een aanstekelijk terugkerend dansbaar ritme heeft, dat beweging oproept en in "Creatures From Beyond" krijg ik een uitstekende song te horen, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een terugkerend ritme heeft.
Verder volgen "Winds Of Time", een prachtige poprock song met een rustig tempo en melodische spacerock invloeden van de muziek van Kitaro en "Wizards", een fantastische spacerock song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, een zeer dansbaar terugkerend ritme heeft en lichte krautrock invloeden bevat.

"Visions Of Infinity" van Astral Magic is een geweldige plaat, die lekker in het gehoor klinkende dansbare spacerock muziek bevat, waarmee de band me van begin tot einde in de ban van de muziek heeft gehouden en ik kan iedere liefhebber van spacerock deze schijf dan ook van harte aanbevelen.(luister naar 2 nummers van het album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten