zondag 9 mei 2021

Review: Mark & The Clouds - Waves (Gare Du Nord Records, 2021) (Psychedelische Pop)

Mark & The Clouds is een band uit Londen, Engeland, die door Marco Magnani - zang en sologitaar werd opgericht nadat zijn band Instant Flight op een dood spoor belandde.
Hun debuut LP "Blue Skies Opening" werd gemaakt met medewerking van  bevriende muzikanten uit heden en verleden, zoals: John O'Sullivan - basgitaar, Fabio Serrone - solo- en basgitaar, Michele Rossiello - basgitaar, Javier Ayensa - sologitaar, Ian Button - drums, Shin Okajima - drums, Tiberio Ventura - drums, Ray Fontana - keyboards, Tom Hammond - trompet en Joe Hammond - trombone.
De LP, die 30 juni 2014 verscheen en 11 nummers bevat, is in een gelimiteerde oplage van 250 stuks via Mega Dodo Records uitgebracht, waarvan de eerste 100 exemplaren vergezeld gingen van een CD, waarop 4 songs staan, die niet op de LP voor komen, terwijl de CD versie 13 nummers bevat.
Ook "Cumulus", dat 10 maart 2017 via het Mega Dodo Records label verscheen, werd zowel op LP (180 gram zwart vinyl), CD en als digitale download uitgebracht en verscheen tevens in een beperkte oplage van 100 stuks op 2CD, inclusief het optreden, dat de band tijdens het Games For May 2014 deed.
Vermeldenswaardig is ook dat er op de uitgave van de LP 11 nummers staan, terwijl de CD en digitale download 15 nummers bevatten.
De band, die tegenwoordig bestaat uit: Marco Magnani, John O'Sullivan en Shin Okajima en gastmuzikanten Tom Hammond en Joseph Hammond, bracht in eigen beheer de CD "Live At The Half Moon" op 12 november 2020 uit, dat 24 mei 2015 te Putney opgenomen werd en op 22 december 2020 verscheen de digitale kerst song "Santa Claus Is Out Of Tune".
Hun nieuwe album "Waves", waarop 15 nummers staan, is 14 mei via Gare Du Nord Records als CD en als digitale download verschenen en hiervan wordt in juni dit jaar een single uitgebracht en hierop spelen de volgende gastmuzikanten mee: Tom Hammond - trompet (tracks 5, 9, 10 en 13), Joe Hammond - trombone (tracks 5, 9, 10 en 13),  Rachel Kashi - keyboards (tracks 2 en 11) en achtergrondzang (track 11), Maya Kasparova - viool (track 4) en DJ Marrs Bonfire - achtergrondzang (track 8) 

Het album start met "You & Me In Space", waarin de band een schitterende licht psychedelische song in een gemiddeld tempo speelt, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft, die gevolgd wordt door "Back In Time", een verrukkelijke song met een gemiddeld tempo, die door de tekst nostalgische gevoelens oproept en "You Wanna Put Me Down", een geweldige swingende uptempo rock song, die aanzet tot dansen.
Daarna volgen "Winter Song", een prachtige poprock song met lichte orkestrale invloeden, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, "All These Plans", een heerlijke aanstekelijke poprock song met een dansbaar ritme en lichte invloeden van de muziek van Paul McCartney, waarbij stil zitten geen optie is en "Free Me Now", een puike rock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme.
In "No One Makes A Sound" schotelt Mark & The Clouds me weer zo'n lekker in het gehoor klinkende poprock song in een gemiddeld tempo voor, die swingt, in "The Same Old Dream" krijg ik een fantastische psychedelische poprock song te horen, die een licht hypnotiserend terugkerend ritme heeft en in het titel nummer "Waves" zet de band me nogmaals een mooie poprock song in een niet al te hoog tempo voor, die subtiele tempowisselingen bevat.
Dan volgen "Promised Land", een uitstekende song, die een aanstekelijk ritme bevat en licht country invloeden heeft, "Peace Not Religion", een prima poprock song met een gemiddeld tempo en een vrolijk ritme, dat uitnodigt om te gaan dansen en "Miles & Miles Away", een verrukkelijke swingende uptempo rock song, die subtiele tempowisselingen heeft en een aanstekelijk ritme bevat, dat me weer in beweging brengt.
Verder hoor ik "These Heavy Drops Of Rain", eveneens een song met subtiele tempowisselingen, die een dansbaar ritme heeft, "In The Big Crowd" laat de band me genieten van een swingende rock song met een terugkerend ritme en in "Somebody Else" krijg ik een heerlijke poprock song voorgeschoteld, die invloeden van western muziek, surf en rock bevat en een dansbaar ritme heeft.

"Waves" van Mark & The Clouds staat vol geweldige dansbare songs, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van de betere pop deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar enkele nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten