maandag 24 mei 2021

Review: Neumatic Parlo - Random Toaster (Unique Records, 2021) (Psychedelische Pop)

Neumatic Parlo uit Düsseldorf, Duitsland, bestaat uit: Justin Janssen - drums, Luis Wedekind - synthesizer, Vincent Göttler - zang en sologitaar, Frederick Oltersdorf - basgitaar en Simon Hartmann - sologitaar.
De band bracht op 20 maart 2020 hun EP "All Purpose Slicer" als CD en als digitale download uit via Unique Records en op 14 mei 2021 verscheen hun EP "Random Toaster", waarop 5 nummers staan, als CD, als cassette in een beperkte oplage en als dd via dat zelfde label.

De EP start met "Real Insight", waarin de band een uitstekende uptempo psychedelische pop song, die jaren 60 invloeden heeft en een aanstekelijk dansbaar ritme bevat en gevolgd wordt door "Nicolas Winding Refn" een nummer, dat enkele minuten door de drums wordt gedomineerd, om dan over te gaan in een prachtige vrij rustige melodische song.
Daarna volgt "Lake Perris State Recreation Area" en daarin speelt Neumatic Parlo een schitterende melodische pop song met een zeer dansbaar ritme.
In "Ghost" laat de band me genieten van een verrukkelijke pop song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme en in "Airplane" laat de band me genieten van een song, die zeer rustig begint, om na enkele minuten te veranderen in een fantastische pop song, die langzamerhand meer snelheid krijgt en gaat swingen.

"Random Toaster" van Neumatic Parlo is een prima EP, die lekker in het gehoor klinkende nummers bevat, waar ik erg van genoten heb en ik kan liefhebbers van de betere pop deze schijf dan ook sterk aanraden.(luister naar enkele nummers van de EP via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten