maandag 31 mei 2021

Review: Dez Dare - Hairline Ego Trip (CH!MP Records, 2021) (Garagerock / Psychedelisch)

Dez Dare uit Brighton, Engeland is het alias van Darren Smallman - sologitaar, synthesizer en pedalen, die in Geelong, Australië werd geboren en in 2010 naar Engeland emigreerde.
Hij bracht op 30 oktober 2020 zijn debuut EP "So Cold, Josephine" als digitale EP uit, gevolgd op 12 februari 2021 door de digitale split EP "Splitz", die hij deelde met Melt Citizen (El Paso, USA), waarna op 15 maart 2021 het digitale nummer "Dumb Dumb Dumb" verscheen, als voorloper van het album "Hairline Ego Trip", dat 9 nummers bevat en op 4 juni 2021 via CH!MP Records als LP in een beperkte oplage op gespetterd vinyl, als CD in een beperkte oplage van 40 stuks en als digitale download wordt uitgebracht.

Het album begint met het als digitale single verschenen "Dumb Dumb Dumb", waarin Dez Dare een schitterende korte uptempo punk song speelt, die tempowisselingen bevat en swingt en gevolgd wordt door "Conspiracy, O' Conspiracy", een heerlijke korte uptempo rock song, die tempowisselingen heeft.
Daarna volgen "King + Queen Monstrosity", een fantastische psychedelische song met een niet al te hoog tempo en acid rock invloeden, "My My Medulla", een puike rock song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een terugkerend ritme heeft en "Sandy's Gonna Try", een geweldige uptempo garagerock song met acid rock invloeden, die swingt als een trein.
In "Break My Vice" schotelt Dez Dare me een verrukkelijke uptempo rock song voor, die een aanstekelijk terugkerend ritme heeft en in "Crowned by Catastrophe" krijg ik een uitstekende eentonige song in een gemiddeld tempo te horen, die een terugkerend licht hypnotiserend ritme heeft.
Verder volgen "Goodbye Autonomy", een prachtige rustige song met gesproken tekst en een licht psychedelisch ritme en het 10 minuten durende "Tractor Beam, Shitstorm", een lekker in het gehoor klinkende rock song met een licht hypnotiserend terugkerend ritme, die acid rock invloeden bevat en me in een lichte trance brengt.

Dez Dare heeft met "Hairline Ego Trip" een verrukkelijke plaat afgeleverd, die vol prima uptempo songs staat, die invloeden van punk, garagerock, psychedelische rock en acid rock bevat, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan liefhebbers van deze genres deze schijf dan ook zeer aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie) 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten