maandag 17 mei 2021

Review: Mish - Entheogen (Bird's Robe Records, 2021) (Metal)

Mish uit Sydney, Australië bestaat uit: Rowland Hines - sologitaar, zang en samples, Mark Johnson - drums, Garth Waters - sologitaar zang en samples, Alex Hargraves - basgitaar en Tolmie MacRae - geluiden en samples.
De band bracht in 2-11 hun debuut album "The Entrance" uit en deze werd op 21 april 2017 gevolgd door hun tweede CD "Enthegeon", waarop 10 nummers staan, dat via Bird's Robe Records als CD verscheen en op 14 mei 2021 door dit label werd heruitgebracht in een beperkte oplage van 500 stuks als CD en als digitale download en hierop speelt gastmuzikant Daniel Freeman mee, die de strijkinstrumenten bespeeld in het nummer "Socrates".

Het album begint met "Artax" waarin de band een mooi rustig melodisch nummer speelt, dat na een minuut meer snelheid krijgt en invloeden van heavy metal bevat en dit wordt gevolgd  door "Red Fortune", een uitstekend uptempo rock nummer, dat met hoge snelheid wordt gespeeld en subtiele tempowisselingen heeft.
Daarna volgen "Catacomb", een korte intermezzo met allerlei geluiden, "Lyre Bird", een uptempo heavy nummer met tempowisselingen, het titel nummer "Entheogen", een heerlijk melodisch stuk muziek met post-rock invloeden en "Pinata", een fantastisch rustig progressief nummer, dat na een minuut verandert in een heftig heavy rock nummer, dat met hoge snelheid gespeeld wordt en tegen het einde terugkeert in het begin tempo en ritme.
In "Socrates" zet Mish me een prachtig instrumentaal melodisch nummer voor, dat een aanstekelijk terugkerend ritme heeft en in "Lung" krijg ik eveneens een schitterend melodisch stuk muziek te horen.
Verder volgen "Verterbrae", een heftige heavy metal song met tempowisselingen en "Thylacine", een verrukkelijk instrumentaal licht psychedelisch stukje progressieve folk muziek, dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en wat mij betreft meteen het beste nummer van het album is.

"Entheogen" van Mish is een afwisselende CD, die heftige heavy metal, melodische post-rock en folk bevat en me daarom heeft weten te boeien en ik kan liefhebbers van zowel heavy metal als post-rock aanraden deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten