zondag 25 april 2021

Review: Howling Giant - Alternation (Eigen Beheer, 2021) (Rock)

Howling Giant uit Nashville, Amerika, werd in 2014 opgericht en bestaat uit: Zach Wheeler - drums en zang, Tom Polzine - sologitaar en zang, Sebastian Baltes - basgitaar en zang en Marshall Bolton - keyboards en synthesizer.
De band bracht hun debuut EP "Howling Giant" op 13 januari 2015 als digitale download uit, op 12 augustus 2016 gevolgd door "Black Hole Space Wizard: Part 1", dat als CD en als dd verscheen.
Daarna volgden: "Black Hole Space Wizard: Part 2" (25 augustus 2017, CD en dd), "Howling Giant" (geremasterde uitgave) (22 maart 2019, 10" LP in een beperkte oplage van 300 stuks op oranje vinyl, 10" LP in een beperkte oplage van 200 stuks op kosmos blauw, komeet geel vinyl, als 10" test persing LP wordt geleverd met een met de hand vervaardigde, gezeefdrukte omslaginzet met afwisselend kleurenschema en als dd), "The Space Between Worlds" (27 september 2019, LP in een beperkte oplage, CD in een beperkte oplage en dd), split album met Sergeant Thunderhoof "Turned To Stone Chapter 2: Masamune & Muramasa" (7 augustus 2020, LP, CD en dd) en op 20 april 2020 verscheen de instrumentale EP "Alternation", waarop 4 nummers staan, als digitale download in eigen beheer. 

De EP begint met "Understudy", waarin de band een stevig uptempo rock nummer speelt met invloeden van progressieve rock en hardrock, dat een terugkerend ritme bevat en gevolgd wordt door "Luring Alluring Rings", een schitterend rock nummer, dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en melodische invloeden heeft.
In "Enemy Of My Anemone" laat Howling Giant me nogmaals genieten van een vrij stevig nummer, dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en lichte folkrock invloeden bevat en in "Farmer Maggot’s Crop", (feat. Mike T. Kerr), krijg ik opnieuw een lekker in het gehoor klinkend nummer in een gemiddeld tempo voorgezet.

"Alternation" van Howling Giant is een prima EP, die 4 uitstekende instrumentale nummers bevat, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan ieder liefhebber van rock deze digitale schijf dan ook van harte aanraden.(luister naar deze EP via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten