zondag 18 april 2021

Review: Bend The Future - Without Notice (Tonzonen Records, 2021) (Progressieve Rock / Progressieve Jazz)

Bend The Future werd in 2019 te Grenoble, Zwitserland, opgericht en bestaat uit: Can Yıldırım - sologitaar en zang, Rémi Pouchain - basgitaar, Piel Pawlowski - drums,  Pierre-Jean Ménabé - saxofoon en Samy Chebre - keyboards.
Hun debuut album "Pendellösung" werd 29 november 2019 als digitale download uitgebracht, voorafgegaan door het digitale nummer "Reaching For", dat 17 september 2019 verscheen.
Vervolgens verschenen: "Otaniemi" (digitale single, 27 februari 2020), "Uncertainty" (digitaal nummer, 17 april 2020), "Pendellösung (Demos)" (digitaal album, 1 mei 2020), "Lost in Time" (digitaal nummer, 25 september 2020) en "Merely" (digitaal nummer, 6 november 2020) en op 16 april 2021 brengt Tonzonen Records hun album "Without Notice", waarop 7 nummers staan, als LP in een beperkte oplage van 300 stuks op rood vinyl , als CD in een beperkte oplage van 500 stuks en als digitale download uit.

Het album begint met "Lost In Time", waarin de band een schitterende swingende uptempo progressieve rock song ten gehore brengt, die een terugkerend ritme heeft en invloeden van Oosterse muziek bevat en gevolgd wordt door "As We Parry", een geweldige mix van progressieve rock en progressieve jazz, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
Daarna volgen "Merely", een swingende uptempo song met invloeden van progressieve jazz en melodische rock, die een terugkerend ritme heeft en na de helft van het nummer in een rustig tempo over gaat, dat symfonische invloeden bevat en "We Aim Higher", een fantastisch progressief rock nummer met een aanstekelijk dansbaar ritme, dat licht Oosterse invloeden heeft.
In "Miniature" schotelt Bend The Future me een prachtig rustig nummer voor, dat een terugkerend ritme heeft, in "Mus" speelt de band eveneens een mooi nummer met jazz invloeden in een langzaam tempo en een aangenaam ritme en in het titel nummer "Without Notice" krijg ik een uitstekende mix van progressieve rock en jazz te horen, die in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld.

"Without Notice" van Bend The Future is een heerlijk plaat, die vol verrukkelijke nummers staat, waar ik van begin tot einde erg van genoten heb en ik kan liefhebbers van deze genres dit meesterwerkje dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten