zondag 25 april 2021

Review: GangAwry - New High (Bird's Robe Records, 2021) (Rock)

GangAwry uit Sydney, Australië, werd halverwege de jaren 80 opgericht en bestond uit: Nick Norton - sologitaar en zang, Brendan Jones - sologitaar, Tim West - basgitaar en  Warren Power - drums.
De band bracht in 2005 hun debuut en enige EP "New High", waarop 4 nummers staan, via Flashpoint Music als CD uit en deze wordt op 30 april 2021 als digitale download heruitgebracht via Bird's Robe Records.

De EP begint met "Needing A New High", waarin de band in een rustig tempo start, om na enkele seconden in een iets hoger tempo over te schakelen en een prima rock song met hiphop invloeden ten gehore te brengen.
Daarna volgt "Shooting Comets", een schitterende alternatieve rock song met een terugkomend ritme, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, dat invloeden van progressieve rock heeft en subtiele tempowisselingen bevat.
In "Dig What Wires Me" laat GangAwry me genieten van een uptempo mix van hiphop en rock, die tempowisselingen heeft en lichte invloeden van "O Well" van Fleetwood Mac bevat.
Als laatste volgt "Let The World End", een uitstekende vrolijk klinkende poprock song met een aanstekelijk dansbaar ritme, die tempowisselingen heeft.

"New High" van GangAwry is een puike EP, die 4 lekker in het gehoor klinkende nummers bevat en ik kan deze download dan ook aanraden, aan een ieder, die van de betere pop en rock houdt.(luister naar 2 nummers van de EP via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten