zondag 11 april 2021

Review: Eternal Return - Once Only (Newdog Records, 2021) (Progressieve Pop)

Eternal Return is een internationaal ensemble, dat bestaat uit: Colin Edwin (UK) (Porcupine Tree, NoMan, O.R.K.) - basgitaar, Robert Jürjendal (Estland) (Toyah Wilcox, Fripp's Crafty Guitar School) - sologitaar, Paul Godwin (USA) - zang, Miguel Noya (Venezuela) - synthesizers en Miguel Toro (Venezuela) - (Royal Dust) - drums.
De band bracht op 23 februari 2021 hun debuut album "Once Only", waarop 6 nummers staan, als CD in een beperkte oplage van 100 stuks en als digitale download uit, via Newdog Records en hierop speelt gast muzikant Milad Khawam (Syrië) (The Void) mee op trompet.

Het album begint met "Nomad", waarin de band een schitterende rustige progressieve song ten gehore brengt, die een terugkerend ritme heeft en gevolgd wordt door "The Void", een prachtig nummer, dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en invloeden van smooth jazz bevat.
Dan volgen "A Medium-Sized Village" en hierin zet Eternal Return me opnieuw een langzaam nummer voor, dat progressieve elementen bevat en "The Triggering Town", een  uitstekende rustige song met melodische invloeden, die verder gaat in "The Bottom Of The Pond", een fantastische progressieve song, waarin de muziek aanzwelt en een licht hypnotiserend tempo heeft.
Als laatste krijg ik "The Sky" te horen en ook in dit nummer ligt het tempo laag, waarbij de muziek melodisch en soms nostalgisch klinkt en halverwege meer snelheid krijgt.

"Once Only" van Eternal Return is een prima plaat, die mooie rustige nummers bevat, die lekker in het gehoor liggen en ik kan liefhebbers van progressieve muziek en de betere pop dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten