zondag 12 mei 2024

Review: The Telescopes - Radio Sessions (2016-2019) (Tapete Records, 2024) (Dark Wave / Psychedelisch)

The Telescopes, die zich muzikaal liet inspireren door band als Suicide, The Velvet Underground en The 13th Floor Elevators werd in 1987 te Burton Upon Trent, Staffordshire, Engeland, door Stephen Lawrie opgericht.
De eerste formatie van de band bestond uit: Stephen Lawrie - zang en akoestische gitaar, Joanna Doran - achtergrond zang en slaggitaar, David Fitzgerald - sologitaar, Robert Brookes - basgitaar en Dominic Dillon - drums en percussie.
In de periode 1987 tot heden speelden er 27 verschillende muzikanten in The Telescopes, met als enige constante Stephen Lawrie en werden er platen uitgebracht via 18 verschillende labels.
De band heeft sinds de oprichting 21 singles en 17 albums via diverse labels uitgebracht, waaronder 2 live albums, 6 compilaties en 9 studio albums.
Hun eerste single was "Forever Close Your Eyes" uit 1988, die als split 7" flexi-disc uitgebracht werd samen met de band met Loop en via het Cheree label verscheen, waarna het debuut album "Taste" in 1989 volgde.
"As Light Return", dat 7 juli 2017 werd uitgebracht, is hun negende studio album en, na "Hidden Fields" uit 2015, het tweede, dat via het Tapete Records label is verschenen, waarna op 20 november 2017 "Stone Tape" volgde.
De opvolger hiervan heet "Exploding Head Syndrome", dat 8 nummers bevat en deze verscheen op 1 februari 2019 als CD via Tapete Records en als LP in een beperkte oplage op paars vinyl en tevens op zwart vinyl en download, op 3 februari 2020 gevolgd door het digitale album "live At Spacefest!" en op 20 juli 2020 door "Live Sessions", dat eveneens als dd werd uitgebracht en op 5 februari 2021 werd hun twaalfde album, "Songs Of Love And Revolution", waarop 9 nummers staan, als CD via Tapete Records uitgebracht. 
Vervolgens verschenen de albums: "Absence Presence" (7 mei 2021, LP en digitale download), "fwrd / rvrs" (30 oktober 2022, cassette en digitale download), "Experimental Health" (24 februari 2023, LP en digitale download) en "Of Tomorrow" (19 mei 2023, LP, CD en digitale download) en op 31 mei 2024 verschijnt hun album "Radio Sessions (2016-2019)", waarop 7 nummers staan, via Tapete Records als LP, als CD en als digitale download.

Het album start met "Handful Of Ashes", waarin The Telescopes een experimenteel klinkend elektronisch nummer speelt, dat een eentonig ritme bevat en een gemiddeld tempo heeft en dit wordt gevolgd door "The Perfect Needle", een uitstekende dark wave song met een gemiddeld tempo, licht psychedelische invloeden en een terugkerend ritme.
Daarna volgen "Violence", een schitterende dark wave song met een gemiddeld tempo en een licht hypnotiserend terugkerend ritme en "Strange Waves", een puike song met een terugkerend ritme, dat een lichte trance oproept en een gemiddeld tempo.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
In "We See Magic And We Are Neutral, Unnecessary" zet The Telescopes me een vrij heftige song voor, die dark wave en rock aan elkaar verbindt, een terugkerend ritme heeft en chaos uitstraalt en in "You Can't Reach What You Hunger ", een vrij zwaar dark wave nummer met een niet al te hoog tempo.
Als laatste volgt "Something In My Brain", een nummer met een gemiddeld tempo, een terugkerend ritme en lichte psychedelische invloeden.

"Radio Sessions (2016-2019)" van The Telescopes bevat 7 prima dark wave nummers met lichte psychedelische invloeden en terugkerende ritmes, die zo nu en dan een hypnotiserend effect teweeg brengen en ik heb dan ook zeer van het album genoten, dat ik iedere liefhebber van deze muzieksoort kan aanraden.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten