zondag 12 mei 2024

Review: Vitskär Süden - Vessel (Ripple Music, 2024) (Pop)

Vitskär Süden uit Los Angeles, Amerika bestaat uit: Christopher Martin - drums, Julian Goldberger - ritme gitaar en synthesizer, Martin Garner - basgitaar en zang en TJ Webber - sologitaar.
De band bracht op 22 mei 2020 hun digitale debuut album "Vitskär Süden" uit en dit werd gevolgd door: "The Faceless King" (LP, CD en digitaal album, 4 november 2022) en "Thriller" (digitaal nummer, 17 oktober 2023).
Op 17 mei 2024 brengt Ripple Music hun album "Vessel", waarop 7 nummers staan, uit als LP in een beperkte oplage op gekleud vinyl, als CD in een beperkte oplage en als digitale download.
Hierop spelen de volgende gastmuzikanten mee: Kristi Merideth - zang (track 1) en achtergrondzang (track 7), Isabel Beyoso - achtergrondzang (track 6 en 7), Max Mueller - cello (track 1 en 4), Emily Moore - viool (track 1 en 4) en Rich Martin - piano (track 4), terwijl Julian Goldberger  de drum programmering en ARP op track 2 voor zijn rekening neemt en Martin Garner Rhodes en piano speelt op track 6 en 7.

Het album begint met "Vengeance Speaks", waarin Vitskär Süden een prima song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme speelt, die lichte jaren 80 invloeden heeft en gevolgd wordt door "R'Iyeh" en swingende uptempo mix van elektro en new wave.
Daarna volgen "Through Tunnels They Move", een schitterende progressieve song met een gemiddeld tempo en een licht hypnotiserend terugkerend ritme en "Hidden By The Day", een mooie song met een niet al te hoog tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme.
In "Tattered Sails" zet Vitskär Süden me een puike song met een traag tempo voor, in "Everyone, All Alone" krijg ik opnieuw een prachtige song met een langzaam tempo te horen en in "Elegy" speelt de band nogmaals zo'n rustige song.

"Vessel" van Vitskär Süden is een uitstekende plaat met lekker in het gehoor klinkende pop songs, die bij liefhebbers van dit genre zeker in de smaak zullen vallen en ik raad hen dan ook aan deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)Geen opmerkingen:

Een reactie posten