maandag 2 juli 2012

Review: Michael James Tapscott With Andrew Kenower - Good Morning, Africa (Bookmaker Records, 2012)(Psychedelisch / Ambient)

De Amerikaan Michal James Tapscott, bekend van de band Odawas, heeft een tweede CD gemaakt met geluidsartiest en poëet Andrew Kenower, getiteld "Good Morning Africa" en deze is ook op vinyl uitgebracht door Bookmaker Records.
Er staan 8 nummers op "Good Morning Africa", waarvan "Who'll Stop The Rain" de eerste is.
Het nummer begint zwaar, maar gaat vervolgens over in een op hammondorgel gespeeld stukje muziek uit de jaren 50 in de stijl van Cor Steijn.
Daarna volgt een schitterende psychedelische song in een rustig tempo gespeeld, getiteld "The Last Canadian King", dat anders eindigt dan ik verwachtte.
In "Wind Across The Everglades", dat als een field recording klinkt, hoor ik inderdaad de wind gedurende ongeveer 8 minuten, die gemixt met de water geluiden en ambient klanken wel heel new age-achtig klinken.
"The Splendor Of India's Royal Courts" is een stukje ambient, dat iets meer dan een minuut duurt en de daarop volgende geweldige psychedelische popsong "The Polo Grounds" eveneens, helaas.
Dan volgt er een fantastisch lang en experimenteel nummer, waarin in de verte "Song Of Joy" gespeeld wordt, water geluiden zitten, muziek achterstevoren wordt afgespeeld en andere schitterende vondsten te horen zijn, dat "The Third Mainline Bridge" heet.
Daarna komt er weer zo'n mooie rustige psychedelische song voorbij, getiteld "Mayanmar" en deze wordt gevolgd door het laatste nummer van de CD/LP "The Other Moonbeam", een uitstekende mix van psychedelische muziek en ambient en een waardige afsluiter van deze afwisselende schijf.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten