maandag 2 juli 2012

Review: We Could Build An Empire - We Could Build An Empire (Music Help, 2011)(Pop)

We Could Build An Empire is een Zweedse band, die op 1 december 2011 hun debuut CD met gelijknamige titel uitgebracht zag worden door Jenkins Records, CD Baby en Music Help.
De band bestaat uit: Pat Walin - Sologitaar en zang, Michael Ohlsson - drums en Marcus Pehrsson - basgitaar en zang.
Laatstgenoemde is tevens de basgitarist/zanger van een geweldige andere band, namelijk darXtar, die recentelijk de CD "Aged To Perfection" uitbracht.
Alle 8 songs van de CD werden door de band zelf geschreven, geproduceerd en opgenomen en met het eerste nummer, "Finest Work", laat de band me meteen weten een knappe mix te kunnen maken van new wave en rock, waarin ook lichtelijk progrock invloed zit, die in up tempo gespeeld wordt.
Ook in "Ice", hoor ik een lekker klinkende rocksong en in dit nummer hoor je goed, dat de band zich heeft laten beïnvloeden door bands als Alice In Chains.
Het volgende nummer, "Dogs" is een vrij rustige song, waarvan een promo video is verschenen en dit nummer heeft een prima progrock sound.
In "Easy" gaat de muziek meer richting disco en wordt er een mix gemaakt met metal en elektro, wat een lekker stevig stukje dansbare muziek oplevert.
Vervolgens hoor ik "The Power", waarin We Could Build An Empire weer een schitterende popsong weet te spelen met daarin enkele goede tempowisselingen.
Daarna krijg ik "Fall Free" te horen en dit nummer is het meest commerciële van de CD en ook hierin maakt de band een mix van verschillende muziekstijlen.
"Vyss" is een fantastische licht psychedelische popsong en dit is overduidelijk het beste nummer van We Could Build An Empire, dat wat mij betreft als single had mogen verschijnen.
Als laatste song staat "Back To Start" op de CD en deze mix van new wave en rock klinkt net als de andere nummers uitstekend en heeft enkele mooie tempowisselingen, waardoor de muziek geen moment verveelt.
De debuut CD van We Could Build An Empire is een prima product geworden en is het beluisteren meer dan waard.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten