maandag 30 juli 2012

Review: Sound Of Ground - Sky Colored Green (RAIG, 2012)(Stoner)

Sound Of Ground werd in 2010 te Moscow, Rusland, opgericht door 3 studenten psychologie: Danila Khromox - sologitaar, Denis Makhnev - basgitaar en Ian Karlin - zang en drums.
Alle drie zijn ze sterk beïnvloed door stoner, grunge en hardrock bands en dat uit zich in hun muziek.
De band bracht in augustus van dat zelfde jaar hun debuut EP "Green Turning" uit met daarop 6 nummers via het SOG label, gevolgd door de EP "R.H.S.", die in oktober 2011 verscheen.
Deze laatste EP staat in zijn geheel ook op hun eerste volledige CD "Sky Colored Green" uit 2012, die 11 nummers bevat en via het RAIG label is uitgebracht.
De CD begint met "Intro (Demons In Me)", een rustige song, waarin de tekst niet gezongen wordt maar gedeclareerd en de muziek lichtelijk ruimtelijke effecten heeft.
Daarna hoor ik "Lips Of The Ocean", een geweldige stonerrocksong met een vrij stevig ritme, waarin invloeden van een band als Colour Haze te horen zijn.
Vervolgens krijg ik de songs van hun EP "R.H.S." te horen, te beginnen met "I Am", een heavy rocksong, die met een redelijk hoge vaart gespeeld wordt, enkele tempowisselingen bevat en ook grunge invloeden kent.
Ook het volgende nummer "You Can't Stop Our Ship" is een schitterende heavy rocksong, die met de vaart van een sneltrein gespeeld wordt en enkele tempowisselingen heeft, gevolgd door "Reboiled", dat na een kort psychedelisch begin over gaat in een fantastische stonerrocksong met een terugkerend ritme, waarbij het onmogelijk is om stil te blijven zitten.
Dan hoor ik het schitterende "Share", dat geheel instrumentaal is en een mix is van psychedelische en stonerrock, waarna de titelsong van "R.H.S." gespeeld wordt en dit is een pure heavy rocksong, die lekker rauw klinkt.
"El Caco" is een anderhalve minuut durend heavy rock nummer, waarin de band het ritme constant laat terug komen en wordt gevolgd door het langste nummer van de CD "Sun Inside", een uitstekende stonerrocksong, waar enkele prima tempowisselingen in zitten.
Met "The End Of ..." laat de band horen ook te kunnen improviseren en experimenteren met muziek, wat uitmondt in een heerlijk instrumentaal nummer.
Het laatste nummer van de CD heet "Wings" en in deze fantastische stonerrocksong zit een heerlijk hypnotiserend ritme, waardoor ik als het ware de muziek ingezogen wordt en er deel van uit ga maken.
De CD "Sky Colored Green" is een geweldig stuk muziek, dat een must is voor liefhebbers van dit genre.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten