maandag 13 augustus 2012

Review: Denizen - Whispering Wild Stories (Eigen Beheer, 2012)(Heavy Rock / Hardcore)

De Franse hardcore band Denizen werd in 2003 tussen Sète en Montpellier opgericht en bestaat uit: Fabien Aletto - zang, Ludovic Barbiero - sologitaar, Colin Trognée - basgitaar en Andreas goumy - drums.
Na een eerste demo EP en een eerste album "Far From Common Strategy", die in 2006 door het Prototype Records label werd uitgebracht, maakte de band een split tribuut CD samen met Stuntman en Illtemper als eerbetoon aan Black Sabbath.
Vervolgens kwamen ze met een nummer op een verzamel CD te staan en brachten ze in 2009 hun tweede CD "Snatches Into Uproar" via Prototype Records uit en verandert de stijl van muziek lichtelijk.
"Whispering Wild Stories" is hun derde CD en deze komt uit 2012 met hierop 7 eigen songs plus 1 cover.
Met het openingsnummer "Casino Royale" laat de band me meteen weten, wat ik van ze verwachten kan en dat is heavy rock, die aan de hardcore grenst.
In "Your Own Nightmare" verandert er niets aan het ritme en kwa zang blijft het ook allemaal gelijk en ook in
"Payback" gaat de band op dezelfde voet verder.
"Across My Paradise" wordt weliswaar in een stuk rustiger tempo gespeeld, maar net als in de vorige songs druipt in de agressie er van af.
Dat de band erg consequent is en blijft volharden in het spelen van hun hardcore met hoge snelheid, laten ze horen in "Under A Dress" en ook in "Waiting For A Plymouth" viert de hun hardcore hoogtij en wordt de muziek met de snelheid van de Hoge Snelheid Lijn mijn gehoorgang ingeblazen.
Dan volgt de cover "Sunshine Of Your Love" en de band heeft goed naar de tekst en muziek van Cream geluisterd, want ze spelen dit nummer prima na, alleen in een sneller tempo en met ruigere zang.
Het laatste nummer van de CD heet "Waiting On The Treadmill" en dit is, hoe kan het ook anders, een lekkere snelle hardcore song, die de lijn van de rest van de songs blijft volgen, dus ook hierin weinig variatie.
Denizen heeft me met deze CD niet overtuigd van hun muzikale kunnen, maar dat was waarschijnlijk de bedoeling ook niet.
Het is niet echt mijn muziekstijl, maar ik kan me voorstellen, dat er mensen zijn, die hier te gek op gaan.

Whispering Wild Stories | Denizendenizen.bandcamp.com/.../whispering-wild-storie..

denizen.bandcamp.com/.../whispering-wild-storie..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten