maandag 20 augustus 2012

Review: Suzi Chunk - Girl From The Neck Down (State Records, 2012)(Pop)

Eind juni 2011 begonnen Groovy Uncle uit Folkstone, Kent en Suzi Chunk uit Cardiff, zuid Wales, te werken aan de debuut LP van Suzi, getiteld "Girl From The Neck Down", waarop 12 songs te horen zijn, die allemaal geschreven werden door Glenn Prangnell van Groovy Uncle.
Eigenlijk zou het de opvolger worden van Groovy Uncle's eerste LP, maar omdat de sound beter bij Suzi paste, werd er besloten dat dit haar debuut LP zou worden, waarvan enkele van de songs al begin en halverwege de jaren 2000 geschreven werden en "For The Millionth Time", het openings nummer van de LP, zelfs al in 1986 voor Glenn's eerste band The Off Beats.
Het is een lekker swingend nummer, dat klinkt alsof het in de jaren 60 gemaakt is en de stem van Suzi doet me hier in sterk aan die van Dusty Springfield denken.
Vervolgens hoor ik "No Stone Unturned", een schitterende song, waarbij de zang sexy klinkt en ook in dit nummer gaat de vergelijking met Dusty Sprinfield's zang op en als ik niet beter wist, zou ik denken met nieuw ontdekte opnamen van haar te maken te hebben.
Daarna volgt de soulsong "I Can't Stand Mirrors", die swingt als een trein en gevolgd wordt door "Wish Away The Moon", een heerlijke ballad, waarin ik een totaal ander stemgeluid van Suzi hoor.
Dan krijg ik "Proberly Normal" voorgeschoteld, dat een song is in de stijl van Astrud Gilberto, waarin zuid Amerikaanse klanken te horen zijn.
Nu volgt de titelsong "Girl From The Neck Down", een vrolijk klinkend swingend nummer, dat in up-tempo gespeeld wordt, waarbij het moeilijk is niet met de muziek mee te bewegen.
Kant 2 begint met "Got Any Mantras?" en dit is een prima vertolking van deze Groovy Uncle song en net als het origineel swingt het de pan uit, maar eerlijkheidshalve moet ik toch bekennen de uitvoering van Groovy Uncle beter te vinden.
vervolgens hoor ik "Big Screen", een vrij rustige song, die weer associaties met Dusty Springfield oproept en gewoon lekker klinkt.
Voordat de LP verscheen werd de single "Look Back And Laugh" / "Tripwire" uitgebracht, waarvan alleen de A-kant op de LP staat en dit is een heerlijk swingend nummer.
Ook "I Can't  Stop The Rain" is een fantastische song, die net als de rest van de songs in the sixties gemaakt had kunnen zijn en "It's Not Your Heartbreak" is eveneens een song, die op een wat ouder publiek gericht is en terug doet verlangen naar lang vervlogen tijden.
Het laatste nummer van de LP "Eyes On The Prize" is een ballad, waarbij schuifelen verplicht is.
De debuut LP van Suzi Chunk, die in een gelimiteerde oplage is uitgebracht, is goed geslaagde poging om de jaren zestig te laten herleven en een must voor de liefhebbers deze periode, ondanks het feit, dat deze pas in 2012 gemaakt is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten