maandag 2 maart 2015

Review: Crystal Jacqueline - Rainflower (Mega Dodod Records, 2015) (Pop)

Crystal Jacqueline werd in Wiltshire, Engeland geboren en al op jonge leeftijd ontwikkelde ze haar talent en liefde voor muziek.
Ze trad regelmatig in en rond Bath op, die haar lof en een waardevolle ervaring opleverden en verhuisde later verder naar het zuiden van het land, waar ze in verscheidene bands speelde, die in binnen en buitenland optraden.
Ze woont in Devon met haar varken, katten, ganzen en haar partner Icarus Peel, met wie ze samen in de band The Honey Pot speelt, die in 2012 startte en in het begin uit 5 personen bestond, maar tegenwoordig nog maar bestaat uit: Crystal Jacqueline - zang en piano, Icarus Peel - alle andere instrumenten en Brian Rushbrooke - drums.
In 2010 bracht ze haar solo debuut album "Heal Yourself" via Psychedandy Records uit en in 2012 verscheen haar eerste album met The Honey Pot, getiteld "To The Edge Of The World" op het Mega Dodo label.
In november 2012 nam ze de EP "A Fairy Tale" op met daarop 3 covers: "Cousin Jane" (Troggs), "A Fairy Tale" (Second Hand), "Play With Fire" (Rolling Stones), die door Fruits De Mer Records werd uitgebracht.
Haar laatst verschenen LP "Sun Arise" werd in 2013 via het Mega Dodo Records label op de markt gebracht en bevat 16 nummers, inclusief de songs van de EP "A Fairy Tale".
Haar laatst verschenen CD album met The Honey Pot "Electronic Memory", dat in een zeer gelimiteerde box oplage van 100 stuks verschijnt, bevat een 12 pagina's tellend boekje, 2 ansichtkaarten en een badge.
De nummers van de CD, waarvan de cover "Hole In My Shoe" van Traffic voor het eerst op CD verschijnt, werden eerder, in de zomer van 2014, door Fruits De Mer Records op 2 vinyl EP's uitgebracht.
"Rainflower" is het tweede album, dat in 2015 van haar verschijnt en hiervoor zijn alle nummers ook nu weer geschreven en geproduceerd door haar man Icarus Peel.
Het album zal op 25 mei op 180 gram vinyl verschijnen, waarbij de eerste 100 exemplaren vergezeld gaan van een A5 poster en naar rainflower ruikende bloemblaadjes en tevens zal het album in een beperkte oplage verschijnen als digipack met het bonusnummer "In My Chair".
De muziek van het album zal op 24 mei te horen zijn tijdens het optreden van Crystal Jacqueline & The Honey Pot in The Half Moon te Putney, waar ze onderdeel uitmaken van het "Games For May Festival", dat door Mega Dodo Records en Fruits De Mer Records georganiseerd wordt.

De CD "Rainflower" bevat 10 songs (de LP 9), waarvan "Siren" de eerste is en hierin krijg ik een heerlijke licht psychedelische song te horen, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en tegen het eind langzaam aan iets meer vaart krijgt.
Daarna hoor ik het langste nummer van de plaat, "Winter Deep / Dress Of White Lace" getiteld, dat iets meer dan 10 minuten duurt en in dit nummer laat Crystal Jacqueline me genieten van een rustige psychedelische pop song, die, zoals de titel al doet vermoeden, uit twee delen bestaat.
Dan volgt "Water Hyacinth", waarin ik weer zo'n mooie rustige pop song te horen krijg (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), gevolgd door "Daisy Chains", een schitterende licht psychedelische pop song, die een swingend ritme heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Vervolgens is het de beurt voor het extra nummer "In My Chair" en hierin schotelt Crystal Jacqueline me een fantastische swingende rock song voor, waarin bluesrock invloeden in door klinken, waarmee ze laat horen, niet aan een bepaalde muzieksoort gebonden te zijn.
In "Mary Waiting" start ze zonder begeleiding en laat horen ook solo prima uit de voeten te kunnen, waarna de muziek in valt en ik een lekkere rustige pop song te horen krijg en in "Strange Bloom" krijg ik opnieuw een geweldige mooie rustige psychedelische pop song te horen, waarop ze een patent lijkt te hebben.
Met "Grant Chester Meadows" krijg ik een lekker in het gehoor klinkende pop song te horen, die diverse prima tempowisselingen bevat, waarna de titel song "Rainflower" volgt en hierin laat ze me opnieuw genieten van een heerlijke pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en in het laatste nummer "Again ... Dragonfly" krijg ik een schitterende, vrij duister klinkende, pop song te horen.

Crystal Jacqueline heeft met "Rainflower" weer een uitstekend plaat weten te maken, die vol prachtige rustige nummers staat en ik vind deze schijf dan ook een aanrader voor elke liefhebber van de betere pop muziek.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten