maandag 23 maart 2015

Review: Stella - Stella (Inner Ear, 2015) (Elektro, Pop, Disco)

Stella Chronopoulou, beter bekend onder haar artiestennaam Stella, uit Athene, Griekenland, is een singer-songwriter, schilder en multi-instrumentalist, die haar studie aan de Athens School Of Fine Arts afrondde en in dezelfde tijd begon met het schrijven van muziek.
In 2010 werkte ze mee aan het album "Happend Before" van de avant-garde pop groep My Wet Calvin en in het begin van dat zelfde jaar ging ze in de artrock band Expert Medicine spelen, waar ze gitarist en producer Alex Zabaras ontmoette.
Samen richtten ze de band Fever Kids op in 2011 en in 2014 verscheen hun debuut single "Holding Grass” via het Inner Ear label, waarmee ze lovende kritieken oogsten.
In 2012 bracht Stella haar solo EP “Keep Me Naked” via haar soundcloud account uit en buiten haar solowerk, werkte ze samen met diverse Griekse bands zoals Sillyboy, Coti K, Nteibint en Sad Disco en vormde ze de band Chest samen met Babis Theocharis.
Begin 2015 verscheen haar eerste volledige solo album met gelijknamige titel, waarop 10 nummers staan, via het Inner Ear Records label en de uitvoerenden op deze CD zijn: Stella - zang, elektrische gitaar, basgitaar, synthesizer basgitaar, synthesizer en drums programmering, Velissarios Prassa - basgitaar, Theo Kopoul  - drums, Danae Eco - synthesizer en King Elephant - drums, percussie en synthesizer.
Als voorloper van de CD werd de single "Picking Words" getrokken en deze is verkrijgbaar via alle digitale winkels en op de Inner Ear Bandcamp pagina.

De CD start met de single "Picking Words" en dit bijna 4 minuten durende nummer is een swingende mix van new wave, disco en elektro, waarbij het onmogelijk is stil te blijven zitten en ik vermoed dat  Stella met deze song, zeker hoge ogen zal gooien in de Griekse hitparade.
Daarna krijg ik "The Map" voorgeschoteld en in dit nummer gaat de muziek van Stella terug naar de begin jaren 80 en laat ze me een prima dansbare mix van disco en pop horen, die gevolgd wordt door "Detox", waarin ze de mix elektro en pop maakt en ik een lekker in het gehoor klinkende song te horen krijg.
Dan volgt "Repeat" en hierin krijg ik opnieuw een heerlijke dansbare mix van new wave, disco en elektro te horen en swingt de muziek weer als een trein, die even onderbroken wordt door enkele tempo wisselingen, waarna het swingende ritme weer wordt opgepakt.
In "Wait On Me" schotelt Stella me een uitstekende pop song voor, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en me enigszins aan de muziek van The Eurythmics doet denken (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), waarna ik "Made To Attack" hoor en in deze song speelt ze een swingende mix van elektro, disco en pop.
"Wet Cigarette" is een lekker in het gehoor klinkende pop song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en in "Last Minute Boy" laat ze me een zeer dansbare pop song met disco invloeden horen, waarin de jaren 80 disco klap niet ontbreekt.
Vervolgens krijg ik "Something Real" te horen, waarin het begin van het nummer me lichtelijk doet denken aan het nummer "Fire" van The Pointer Sisters en ook in deze song krijg ik weer een prima mix van elektro en pop te horen en in het laatste nummer "Libya" verrast Stella me door een schitterende rustige pop song ten gehore te brengen.

Stella heeft met haar gelijknamige album een uitstekende CD afgeleverd, die swingt en bij liefhebbers van pop, elektro en disco zeker in de smaak zal vallen en ik kan hen deze schijf dan ook van harte aanraden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten