maandag 30 maart 2015

Review: Orgasmo Sonore - Revisiting Obscure Library Music (Cineploit, 2015) (Film Muziek)

In 2011 kwam "Revisiting Obscure Film Music Volume 1" van Orgasmo Sonore uit, waarop allerlei film muziek te beluisteren viel en deze kreeg in 2012 een vervolg in de vorm van Volume 2 en in 2013 verscheen de CD "Tribute To Bruno Nicolai & Giallo".
Net als bij de vorige uitgaven heeft Orgasmo Sonore, die bestaat uit: n.Code - VJ, Visuele en geluids effecten en Frank Rideau - muzikale productie & gitaar en uit Montreal, Canada komt, voor de LP / CD "Revisiting Obscure Library Music" ook nu weer uit het repertoire van diverse schrijvers van dit genre weten te putten, waarbij de muzikale periode tussen 1970 en 1980 ligt.

De CD, waarop 12 nummers staan, begint met "L'Erba Di Prima" van Rino De Filippi, dat in 197? op het album "Giardino Dei Miei" verscheen en daarin laat Orgasmo Sonore me een heerlijk sensueel stukje filmmuziek horen, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, waarna ik "Prairies" te horen krijg, dat oorspronkelijk in 1977 op de LP "RCA Sound Vol.10" verscheen en door Giuliano Sorgini werd uitgevoerd" en hierin speelt de band een lekker in het gehoor klinkend swingend nummer met lichte progressieve rock, funk en symfonische rock invloeden. (luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie)
Het volgende nummer stamt uit 1971 en heet "White Sands" (van de LP "Panoramic Feelings) dat door Alessandro Alessandroni werd uitgevoerd en dit is een zeer rustig nummer, waarin de muziek als easy listening te betitelen is.
In "Viadotti" van de LP "L'Uomo E La Città" uit 1976 (Piero Umiliani) hoor ik een uitstekend swingend nummer, waarin het Hammond Orgel centraal staat en het ritme zeer aanstekelijk is, waarna de band me "Tempo Sospeso" (LP "Tempo Sospeso" uit 1975) van Bruno Nicolai voorschotelt en hiermee laat de band me genieten van een schitterend stukje filmmuziek met een duistere uitstraling.
Daarna volgt "Canon" (LP "Trait D'Union", 1977) van Giorgio Carnini en in dit nummer, dat met een gesproken tekst begint, krijg ik een prachtig rustig stuk symfonische muziek te horen, dat gevolgd wordt door "Confronto" (Lesiman, LP "Here And Now Vol.2", 1974), waarin de band me een fantastisch licht dreigend mysterieus stukje filmmuziek voorschotelt, dat me aan de muziek van onder andere Goblin doet denken.
Ook de muziek van Les Baxter is op de CD vertegenwoordigd en wel in de vorm van "Moonlight Drive" (van de LP Bugaloo In Brazil" uit 1970) en daarin laat de band me een swingend melodisch nummer horen, waarna "Mind Level" (J-P Decerf & G Zadj, LP "Action", 1979) volgt en ook dit symfonische nummer heeft een aanstekelijk ritme, dat me in beweging zet.
Dan krijg ik een schitterend swingend elektronisch nummer te horen en dit heet "Electric Maneges" (Sauveur Mallia, 1979, LP "Spatial & Co Vol.2") en zit in de stijl van de muziek van Klaus Schulze.
Vervolgens laat de band me genieten van "Space Team" (Bernard Fevre, LP "Cosmos 2043", 1977), een kort synthesizer nummer om te eindigen met "Gypsy Manou" (Jacky Giordano, LP "In Motion", 1980) en hierin speelt de band een heerlijk symfonisch rock nummer, waarvan ik voor de volle 100% geniet.

Orgasmo Sonore heeft met "Revisiting Obscure Library Music" een uitstekende CD gemaakt, die vol staat met uitstekende muziek en het beluisteren meer dan waard is en ik kan deze schijf dan ook aanraden aan alle liefhebbers van symfonische muziek, filmmuziek en elektronische muziek.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten