maandag 9 maart 2015

Review: The Galileo 7 - One Lie At A Time (State Records, 2015) (Beat)

Allan Crockford - zang en sologitaar richtte in 2009  de band The Galileo 7 op, die naar een episode van Star Trek is genoemd.
Hij was eerder actief in andere bands en enkele daarvan heten, The Solarflares, The Prisoners, JTQ en Thee Headcoats en hij maakt ook deel uit van de band Graham Day & The Forefathers.
Samen met Viv Bonsels - orgel en zang, Mole Brooks - basgitaar en zang en Russ Baxter - drums vormde hij de eerste formatie van The Galileo 7, die uit Medway, Londen, Engeland komt en tegenwoordig bestaat uit: Allan Crockford - zang en sologitaar, Viv Bonsels - orgel en zang, Paul Moss - basgitaar en zang en Mole Brooks - drums en zang.
The Galileo 7 bracht tot nu toe 3 albums uit.
In 2010 was dat "Are We Having Fun Yet?" via Misty Lane Records en in 2012 "Staring At The Sound" via State Records, waarna "False Memory Lane" uit 2014 op het eigen Fool's Paradise label verscheen en deze werd zowel op vinyl, als op CD en als download uitgebracht, waarbij opgemerkt kan worden, dat de bij vinyl versie een CD met 3 nummers, die niet meer op de LP pasten, is bijgevoegd, plus een download code.
De band heeft in 2015 een nieuwe single gemaakt, getiteld "One Lie At A Time" / "The God Of Gaps", die 16 maart via het State Records label in een gelimiteerde oplage van 500 stuks verschijnt, waarvan de eerste 250 exemplaren vergezeld zullen gaan van een CD met daarop de nummers van de single plus een exclusieve extra song, die nergens anders op staat, waarbij aangemerkt kan worden, dat de CD alleen via de band en/of het label verkrijgbaar zal zijn.

De A-kant van de single "One Lie At A Time" is een schitterende aanstekelijke uptempo beat song, waarin de muziek sterke overeenkomsten heeft met het geluid van de zestiger jaren bands en de de zeer herkenbare zang me laat weten naar welke band ik luister.
In "The God Of Gaps" krijg ik opnieuw zo'n fantastische jaren zestig gerelateerde song te horen, waarin de band me mee terug neemt naar de tijd van toen en ook in dit nummer geniet ik weer ten volle van de swingende beat muziek, waarbij het onmogelijk is niet in beweging te komen.

De nieuwe single van The Galileo 7 is er één om te koesteren en zal zeker gretig aftrek vinden bij liefhebbers van jaren zestig beat, maar ook zij, die pas kennis maken met deze muzieksoort, zullen aangenaam verrast worden door deze fantastische band en ik kan daarom iedere muziekliefhebber dan ook aanraden, deze geweldige single eens te gaan beluisteren.(luister naar de teaser van de single via de soundcloud link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten