maandag 13 juli 2015

Review: Datura4 - Demon Blues (Alive Natural Sound Records, 2015) (Bluesrock)

Datura4 werd in 2011 te Fremantle, Australië opgericht door Dom Mariani - zang en sologitaar en Greg Hitchcock - zang en sologitaar.
Dom speelde eerder in de legendarische garagerock bands The Stems en DM3 en Greg in You Am I en New Christs.
Samen met Stu Loasby - basgitaar en Warren Hall - drums, die in The Drones speelde vormen ze de band, waarmee ze al snel een goede reputatie met hun live optredens opbouwden in hun woonplaats.
Hun debuut album,"Demon Blues", met een fantastische psychedelische hoes, die door Joshua Marc Levy van Asheville Art Family is gemaakt, wordt in juli 2015 door het Alive Natural Sound Records label uitgebracht en daarop staan 10 nummers.

Het album begint met "Out With The Tide", waarin ik een lekker klinkende stevige bluesrock song te horen krijg, die invloeden van powerrock bevat en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, waarna "You Ain't No Friend Of Mine" volgt en daarin krijg ik opnieuw een uitstekende mix van powerrock en blues te horen.
Daarna schotelt de band me "Another Planet" voor, een licht psychedelische pop song met een aanstekelijk swingend ritme en blues invloeden en deze wordt gevolgd door "Journey Home" en hierin laat de band me genieten van een fantastische progressieve bluesrock song, die in een vrij dreigend hypnotiserend ritme gespeeld wordt.
In het volgende nummer, dat "Hoonsville" heet, hoor ik de band een schitterend rock nummer spelen in een mix van blues en boogie, die swingt als een trein en in het titel nummer "Demon Blues" speelt Datura4 een geweldig lekker klinkende rustige bluesrock song, waarin een eentonig ritme voor een licht hypnotische effect zorgt. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Dan volgt "Pissin' Up The Wall" en laat de band me een prima swingende progressieve bluesrock song horen, waarin enkele subtiele tempowisselingen zitten en deze wordt gevolgd door "Killjoy" en in dit nummer krijg ik ook nu weer een lekker in het gehoor klinkende mix van blues en powerrock te horen, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
In "Gravedigger Man" speelt de band een rustige licht psychedelische pop song in een aanstekelijk ritme en in het laatste nummer, dat "Love To Burn" heet, laat de band me nogmaals genieten van een schitterende jaren 70 gerelateerde progressieve rock song met blues invloeden.

Het debuut album "Demon Blues" van Datura4 staat vol heerlijk bluesrock songs, waarbij ik me geen moment verveelt heb en ik kan dit uitstekende album dan ook van harte aanbevelen aan een ieder die van bluesrock houdt, maar zij, die van powerrock en progressieve rock houden, kan ik aanraden deze schijf eens te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten