maandag 28 september 2015

Review: The Optic Nerve - Penelope Tuesday (State Records, 2015) (Beat)

The Optic Nerve werd halverwege de jaren 80 in Brooklyn, New York, Amerika, opgericht door zanger Bobby Belfiore.
Samen met Tony Matura - sologitaar en zang, vormde hij de vaste kracht in de band, die regelmatig van samenstelling veranderde en 60er jaren gerelateerde muziek speelde.
De band bracht in haar bestaan slechts 2 singles uit en speelde sporadisch buiten Brooklyn.
In 1993 en 1994 brachten zowel Get Hip als Screaming Apple demo's van de band, die in de periode half tot eind jaren 80 gemaakt waren, uit op albums.
Halverwege januari 2005 namen Tony en Bobby samen met Tom Ward (Gravedigger V., Nashville Ramblers) - basgitaar en Mike Linn (Iron Gates) - drums een album op, dat, door diverse redenen, nooit uitgebracht zou worden.
2 Van de nummers, van dat album, zijn door het State Records label op single uitgebracht en deze is 15 september 2015 in een gelimiteerde oplage van 500 stuks op 7" vinyl verschenen, waarbij nog opgemerkt kan worden, dat de eerste 250 exemplaren voorzien zijn van een genummerde klaphoes.

De A-kant van de single heet "Penelope Tuesday" en daarin laat de band me een schitterende licht psychedelische beat song horen, waarbij de invloed van de samenzang van The Beatles goed hoorbaar is, terwijl de muziek een zeer aanstekelijk ritme bevat.
Op de B-kant krijg ik een heerlijke vrij rustige pop rock song voorgeschoteld, die me enigszins aan de muziek van The Byrds doet denken en in de jaren 60 gemaakt had kunnen zijn.

De single "Penelope Tuesday" van The Optic Nerve bevat 2 geweldige nummers, die er om schreeuwen gedraaid te worden en die ik iedere liefhebber van 60er jaren muziek kan aanraden. (luister naar gedeeltes van de single via de soundcloud link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten