maandag 21 september 2015

Review: Worthless - Children Of The Grave (Market Square Records, 2015) (Psychedelische Pop)

In 2012 richtte Curtis Godino samen met Skyler Toski, Nicole Zamfess, Leonard Skillet, Lily Rogers en  Sam Dishy de band Worthless op in de staat Florida, Amerika.
De band, die zich muzikaal liet beïnvloeden door de muziek van jaren 60 bands zoals The Fugs, verhuisde daarna naar Brooklyn, New York en bracht begin 2015 hun debuut LP op hun eigen label uit, na eerst een 7" vinyl single in eigen beheer te hebben uitgebracht.
De tweede 7" vinyl single van de band "Children Of The Grave" is in 2015 via het Market Square Records uit Engeland verschenen.

Op de A-kant, "Children Of The Grave, hoor ik de band een schitterende psychedelische pop song spelen, waarin de zang in de muziek me doet denken aan die van de jaren 60 band The Baroques uit Milwauki, maar ook invloed van een vroege Pink Floyd bevat. (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
In "Softest", dat de B-kant van de single is, laat de band me opnieuw genieten van een heerlijke psychedelische pop song, die in een vrij rustig tempo gespeeld wordt en ook in dit nummer pakt de band muzikaal terug naar de psychedelische jaren 60.

De single "Children Of The Grave", van Worthless, bevat 2 schitterende psychedelische songs, die je als liefhebber van psychedelische muziek niet mag missen, oftewel: Verplichte kost!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten