maandag 14 september 2015

Review: The Suburban Homes - Conformity In The U.K. (Market Square Records, 2015) (Punk)

De bandleden van The Suburban Homes komen uit Crawley, West Sussex, Engeland.
De band besloot, in 2014, op een goede dag enkele songs op te nemen, dat slechts een paar uur tijd in beslag nam.
Hun debuut werd via het Market Square Records label in een beperkte oplage van 300 stuks als 7" vinyl EP uitgebracht met de titel "Suburban Home E.P" en bevat 3 songs.
Hun nieuwe single, die 20 juli 2015 als digitale single via Total Punk Records verscheen en op een 8 sporen bandrecorder werd opgenomen, heet "Conformity In The U.K." en is 26 augustus 2015 als 7"vinyl single, via het Market Square Records label uitgebracht.

"Conformity In The U.K." is de A-kant van de single en hierin krijg ik een schitterend nummer in de stijl van de Lo-fi punk bands van eind 70er jaren te horen, dat swingt als een trein. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
De B-kant heet "Television Spies" en ook dit heerlijk swingende nummer met een aanstekelijk dansbaar ritme, waarbij het onmogelijk is om niet in beweging te komen, straalt de Lo-fi punk van eind jaren 70 uit en vergelijkingen met bands als Mekons en The Swell Maps, zijn dan ook snel gemaakt.

The Suburban Homes hebben met "Conformity In The U.K." een geweldige single gemaakt en ik kan deze dan ook voor de volle 100% aanraden aan alle liefhebbers van Lo-fi punk.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten