maandag 14 september 2015

Review: Paul Messis - The Blind Leading The Blind (Market Square Records, 2015) (Garagerock / Beat)

Singer-songwriter Paul Messis uit Billinghurst, West Sussex, Engeland, brengt sinds 2008 zijn muziek uit onder zijn eigen naam via verschillende platen labels, zoals het Engelse State Records, het Amerikaanse 13 O'Clock Records uit Austin, Texas en zijn eigen Market Square Records.
Paul, die ook basgitarist van The Higher State is, neemt zijn muziek op in de Sandgate Sound Studios te Sandgate aan de zuidkust van Kent en hij is sterk beïnvloed door zestiger jaren garagerock bands, zowel uit Engeland als Amerika, vooral die van het Fenton label en door bands uit de West Coast folkrock scene en de psychedelische muziek.
Zijn debuut LP "The Problem With Me" verscheen in 2011 via het 13 O'Clock Records label, vooraf gegaan door de 7 inch vinyl singles "Stuck In Society" (2009, State Records), "Lost And Found" / "I Gotta Go" (ltd. edition, 2010, 13 O'Clock Records) en "Time Will Tell" / "When You Pass Me By" (2010, State Records) en in 2012 bracht hij samen met Jessica Winter de 7 inch vinyl single "Sunflower" via State Records uit.
Vervolgens verscheen zijn tweede album "Case Closed" in een beperkte oplage van 500 stuks op 180 gram vinyl in 2013 via het State Records label, terwijl de single "The Blind Leading The Blind" uit 2015 via zijn eigen Market Square Records label is verschenen.
De 7" vinyl single bevat een hand genummerde poster en  is in een beperkte oplage van 300 stuks  uitgebracht, waarvan de eerste 100 exemplaren in een door Paul Messis gemaakte gefotokopieerde klaphoes verschijnen, terwijl de andere 200  met een Market Square maatschappij hoes worden uitgebracht.

De A-kant van de single "The Blind Leading The Blind" is een lekkere swingende garagerock song, waarin ik lichte invloeden van de Nederlandse band The Outsiders hoor, maar ook zitten er invloeden van Amerikaanse garagerock bands in. (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
De achterkant van de single heet "As Time Rolls By" en daarin krijg ik een fantastische swingende beat song te horen, waarin de muziek me terug voert naar de jaren 60, terwijl het nummer, net als in die tijd, slechts iets meer dan 2 minuten duurt.

Paul Messis heeft met de single "The Blind Leading The Blind" / "As Time Rolls By" opnieuw 2 schitterende nummers afgeleverd, die er om schreeuwen gedraaid te worden en dus een aanrader zijn voor liefhebbers van zowel garagerock als beat.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten