maandag 2 oktober 2017

Review: Green Seagull - (I Used To Dream In) Black And White (Mega Dodo Records, 2017) (Psychedelische Pop)

Green Seagull werd in 2016 te Londen, Engeland, opgericht door Paul Nelson (New Electric Ride) - zang en orgel en Paul Milne (Hidden Masters / Magnetic Mind) - basgitaar.
Kort na de oprichting kwamen Sarah Gonputh - keyboards en Carlos Redondo - drums het duo versterken, waarna de band een demo in hun repetitie ruimte opnam op een oude 4 sporen cassette recorder.
Na beluistering van de demo contracteerde het Mega Dodo Records label de band onmiddellijk voor het maken van een album, dat begin 2017 zal verschijnen en op 16 juni 2017 vooraf gegaan werd door de 7" vinyl single "Scarlet" / "They Just Don’t Know", die in de Sausage Studio's werd opgenomen onder leiding van producer Sebastian Kellig (My Drug Hell) en in een beperkte oplage van 300 stuks geperst werd.
Op 10 november 2017 brengt de band de 7" single "(I Used To Dream In) Black And White" / "Not Like You And Me" in een beperkte oplage van 250 stuks op wit vinyl via Mega Dodo Records uit en vermeldenswaardig is verder, dat de single in stereo is en een hoes met een mooie kleuren foto gestoken is.

De A-kant van de single "(I Used To Dream In) Black And White" is een schitterende psychedelische pop song, die diverse prima tempowisselingen bevat en me aan de muziek van de bands uit eind jaren 60 doet denken, waarbij ook gebruik gemaakt werd van barok invloeden.(luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie)
Op de B-kant, "Not Like You And Me", laat Green Seagull me opnieuw genieten en hoor ik een swingende pop song, waarbij stil zitten geen optie is en ook hierin zijn invloeden uit eind jaren 60 sterk hoorbaar.

"(I Used To Dream In) Black And White" van Green Seagull is een fantastische single met 2 geweldige songs, die ik iedere liefhebber van psychedelische pop sterk kan aanraden en ik kijk dan ook reikhalzend uit naar hun debuut album.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
1 opmerking: