maandag 9 oktober 2017

Review: The Lords Of Thyme - Pellets (Sunstone Records, 2017) (Folk / Pop)

The Lords Of Thyme uit het zuiden van de Engelse Midlands, werden in 2013 door Joe Woolley, Tali Trow en Pat Kenneally opgericht en dit trio nam enkele songs op, waarna folk zangeres Michelle Griffiths uit Londen zich bij de band voegde.
Ook werd er meer materiaal geschreven en ging de band in deze formatie live optreden en maakte de single "Proud Maisre" / "If I Was A Bird".
Deze 7" single is in een beperkte oplage van 300 stuks zwaar zwart vinyl via het Sunstone Records label verschenen en werd gemixt door John Wood, die onder andere met Nick Drake, Fairport Convention en John Martyn werkte.
Op 20 oktober 2017 verschijnt het debuut album van de band, getiteld "Pellets" en deze wordt net als de single door het Sunstone Records label uitgebracht.

het album, dat 8 nummers bevat, start met "Bruton Town" en daarin hoor ik de band een mooie rustige folk song spelen, die lichte psychedelische invloeden heeft en gevolgd wordt door "Coming Down", eveneens een prachtige rustig startende folk song, die enkele prima tempowisselingen bevat en geleidelijk steviger wordt en een progressiever karakter krijgt, om in rust te eindigen.(luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie)
Ook "Fine Falling Rain" is weer zo'n heerlijke rustige song en daarin heeft de band lichte country invloeden verwerkt en "Freight Train Blues", een schitterend uptempo instrumentaal progressief rock nummer, swingt als een trein.
Dan schotelt Lords Of Thyme me een uitstekende folk song voor, die in een niet al  te hoog tempo gespeeld wordt en mooie samenzang heeft, getiteld "George Collins", waarna "Morning Came And Evening Went" volgt en de band opnieuw een lekker in het gehoor klinkende rustige folk song ten gehore brengt.
In "The Bird It Sang" laat de band me een opgewekt klinkende song horen, die een swingend ritme heeft, waarbij stil zitten niet aan de orde is en in "Travelling" laat de band me andermaal genieten van een verrukkelijke swingende pop song.

"Pellets" van The Lords Of Thyme is een fijne plaat om te beluisteren, waarmee de band me van begin tot einde heeft weten te boeien en ik kan deze schijf dan ook aanraden aan elke liefhebber van zowel folk als pop.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten