zondag 29 oktober 2017

Review: Marijannah - Till Marijannah (Pink Tank Records, 2018) (Stonerrock)

Marijannah is een band uit Singapore, die bestaat uit: Nicholas Wong - zang en sologitaar, Rasyid Juraimi - sologitaar, Muhd Azri - basgitaar en zang en Skinny - drums.
De band ontstond toen enkele leden van Wormrot, The Caulfield Cult, Abolition A.D. en Bruised Willies gingen samenwerken.
Hun debuut LP "Till Marijannah", waarop 4 nummer staan, wordt begin februari 2018 door Pink Tank Records op zowel oranje als lila vinyl uitgebracht en is op 10 oktober 2017 vooraf gegaan door de digitale single "Snakecharmer", die via Bandcamp verkrijgbaar is.

Het eerste nummer van de LP heet "1974" en daarin hoor ik de band een geweldig stuk zware stonerrock in een niet al te hoog tempo spelen, dat tevens een licht hypnotiserend ritme heeft.
Daarna volgt het op single verschenen "Snakecharmer" en hierin krijg ik zo'n zelfde soort nummer voorgezet, dat wil zeggen: stevig, zwaar, hard en in een gemiddeld tempo gespeeld met een licht hypnotiserende ritme.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
Dan volgt "Bride Of Mine" en laat Marijannah me genieten van een melodische rock song, die stoner invloeden heeft en een aanstekelijk dansbaar ritme bevat.
In "All Hallow's Eve" schotelt de band me opnieuw een uitstekende stevige rock song voor, die licht melodisch klinkt, maar tevens invloeden uit zware stonerrock en doom metal heeft.

"Till Marijannah" van Marijannah is een heerlijk debuut album van deze band en ik kan liefhebbers van doom metal en stonerrock dit album dan ook ten volle aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten