maandag 2 oktober 2017

Review: The Prunes - Summer Of Prunes (Open Your Eyes Productions, 2017) (Psychedelisch / Experimenteel)

The Prunes is een mysterieuze anonieme band, die hoogstwaarschijnlijk uit België komt en in mei 2009 een sex album cassette maakte voor een Masonic Satanic Party op verzoek van een beruchte libertijnse Patroon.
Het resultaat is vastgelegd op 20 verschillende French Vintage Children's Tapes, die in 20 verschillende kartonnen hoezen gestoken zijn, die door een 3 jarig kind zijn gemaakt, waarbij gebruik werd gemaakt van waterverf, pastelverf, pennen en marker pennen.
Er bestaan dus slechts 20 cassettes van de opnamen en deze zijn in gebruikte conditie, waardoor krassende geluiden kunnen voorkomen, opnamen niet meer compleet zijn en omdat ze jaren opgeslagen hebben gelegen, hoogstwaarschijnlijk stoffig zijn, wat de afspeel kwaliteit niet ten goede komt.
Deze unieke cassettes worden via Open Your Eyes Productions verkocht en per klant kan er maximaal 1 cassette besteld worden, met de nadrukkelijke boodschap erbij, dat ze worden verkocht zoals ze zijn, dus zonder geld terug garantie.
Ook zijn de opnamen als digitaal album verkrijgbaar en op 11 september 2017 uitgebracht via Open Your Eyes Productions.

Het abum bevat 5 nummers, waarvan het eerste "A Prune Is You" heet en daarin krijg ik een fantastisch psychedelisch experimenteel klinkend stuk muziek voorgeschoteld, dat Oosterse en tevens avant garde invloeden bevat en een hypnotiserend ritme heeft.
Daarna hoor ik "Electrons Are Around Stars", een rustig startende avant garde song, waarin het tempo langzaam opgevoerd wordt en net als voorgaand nummer Oosterse invloeden heeft.
Halverwege verandert de muziek en wordt tijdelijk experimenteel, om daarna te veranderen in een swingend stuk muziek, dat weer over gaat in een Oosters nummer met sitar klanken.
Dan volgt "The Doomy Show", een chaotisch startend nummer, dat verandert in een progressief stukje rock, waarin heftige gitaar klanken de boventoon voeren, om halverwege terug te veranderen in chaos, die experimentele jazz bevat.
In "Born To Die" laat The Prunes me een schitterende psychedelische pop song, die tegen het eind in een stuk rock verandert, dat abrupt eindigt, zodat het idee geopperd wordt, dat deze opname niet compleet is.
Het laatste nummer, "Oma Gomma", begint psychedelisch, waarna halverwege het tempo en ritme veranderen en de band me een stuk progressieve rock laat horen, dat invloeden uit "Sympathy For The Devil" (Rolling Stones) bevat. (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)

"Summer Of Prunes" van The Prunes is een uitstekende cassette, die weliswaar niet voor iedereen geschikt zal zijn, liefhebbers van de muziek van Will Z. en Cosmic Trip Machine zullen dit product zeker op waarde weten te schatten en ik kan hen dan ook van harte aanraden, dit album eens te gaan beluisteren .

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten