zondag 29 oktober 2017

Review: Uffe Lorenzen - Galmandsvaerk (Bad Afro Records, 2017) (Psychedelisch)

Uffe Lorenzen, alias Lorenzo Woodrose uit Kopenhagen, Denemarken, is de frontman van Baby Woodrose en Spids Nøgenhat en vanaf heden zal hij onder zijn eigen naam zijn muziek opnemen en uitvoeren, waarbij hij zijn teksten alleen nog maar in het Deens zal zingen.
De nummers voor zijn komende solo album "Galmandsvaerk", dat 10 november 2017 zowel als LP, CD en digitaal via het Bad Afro Records label verschijnt, nam hij op gedurende zijn verblijf op het eiland Gomera, dat bij de kust van Marokko ligt.
Het album, dat de opvolger is van zijn debuut album "Blows Your Mind!" uit 2001 (Bad Afro Records), verschijnt in een beperkte oplage van 1000 stuks op zwart vinyl en is 8 september 2017 vooraf gegaan door de single "Flippertøs”, die digitaal werd uitgebracht.
Uffe speelt hierop ander andere: sitar, tablas, bansuri, viool, sologitaar en draailier.

De plaat begint met "Dansker", een prachtige rustige pop song met folk invloeden, die gevolgd wordt door "Rimets Tyranni", een lekker in het gehoor klinkende licht psychedelische pop song in de stijl van Spids Nøgenhat, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
Daarna hoor ik "Ridset Plade", waarin Uffe me opnieuw een licht psychedelische pop song voorschotelt en deze zit in de stijl van Baby Woodrose, waarna de single "Flippertøs” te horen is en hierin brengt Uffe een mooie rustige aangename pop song ten gehore, waarin de muziek een mix is van pop en folk en me weer aan de muziek van Spids Nøgenhat doet denken. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Dan laat Uffe me genieten van "Pâ Kanten Af Verden", een fantastische psychedelische mix van Oosterse klanken en pop, waarbij hij gebruik maakt van de sitar en tablas en tegen het einde van het nummer een tempoversnelling maakt, waardoor de muziek swingt als een trein en stil blijven zitten onmogelijk wordt.
In "Sang Om Mervaerdi" speelt hij nogmaals een verrukkelijke mix van Oosterse en psychedelische muziek, die swingt en in "Ny By" schotelt hij me een mooie vrij rustige melodische song voor.
Vervolgens hoor ik "Min Skygge", een heerlijk rustige pop song, die door het vioolspel een enigszins trieste ondertoon krijgt, "Höj Som Et Höjhus", een uitstekende aanstekelijke psychedelische pop song, die verder gaat in "Blues For Havet" en daarin maakt hij weer een mix van Oosterse en psychedelische muziek.

"Galmandsvaerk" van Uffe Lorenzen bevat 10 schitterende songs, waar ik met pleziek naar geluisterd heb en ik kan deze plaat dan ook van harte aanbevelen aan elke liefhebber van de betere pop en psychedelische muziek.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten