zondag 10 december 2017

Review: The Jack Cades - Music For Children (Eigen Beheer, Dirty Water Records, 2017) (Beat)

The Jack Cades is een internationale band, die bestaat uit: Mike Whittaker - sologitaar en zang, Elsa Whittaker - slaggitaar en zang en Mole Brooks - drums en zang en tevens speelt John Gibbs basgitaar in enkele nummers.
De band, die uit leden van The Masonics (John uit Edinburgh, Schotland), The Baron Four (Mole en Mike uit Folkstone, Engeland) en Missing Souls (Elsa uit Lyon, Frankrijk) bestaat, bracht 9 augustus 2017 hun mono opgenomen album "Music For Children", als digitale download uit en deze zal waarschijnlijk in februari 2018 via Dirty Water Records zal verschijnen.

Het album, dat 8 nummers bevat, start met "You've Seen It All" en daarin krijg ik een lekker swingende jaren 60 gerelateerde rock song voorgeschoteld, waarbij stil zitten geen optie is (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en deze wordt gevolgd door "Big Fish", dat als digitale single werd uitgebracht en hierin laat de band me genieten van een heerlijke zestiger jaren beat song, die me lichtelijk aan het nummer "Off The Hook" (Rolling Stones) doet denken.
Daarna hoor ik "I'm Going", waarin de band me opnieuw een schitterende beat song voorschotelt, die op de jaren 60 leest is geschoeid, waarna "Identity Crisis" volgt en ik een uitstekende swingende beat song te horen krijg, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
In "Head In Sand" brengt The Jack Cades weer zo'n geweldige song ten gehore en ook met dit nummer grijpt de band terug naar de jaren 60 en vervolgt met "Two And Two Make Ten", een vrij rustige melodische beat song met een aanstekelijk ritme.
Vervolgens zet de band me "Don't Let Them Bring You Down" voor en krijg ik een verrukkelijke song te horen, die swingt en een aanstekelijke ritme bevat, waarna het laatste nummer van het album volgt, getiteld "Get A Life" en daarin speelt de band een fantastische dansbare rock song, die lichte country en rhythm & blues invloeden heeft en swingt.

"Music For Children" van The Jack Cades bevat 8 geweldige swingende nummers, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van jaren 60 gerelateerde muziek deze schijf dan ook ten zeerste aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten