zaterdag 30 december 2017

Review: Jef Maarawi - Comfort Food (Inner Ear Records, 2017) (Pop)

Jef Maarawi uit Athene, Griekenland, werd in Soa Paulo, Brazilië geboren en behalve acteur is hij ook muzikant.
In 2007 richtte hij zijn muzikale project Egg Hell op, waarmee hij in 2009 de EP "Egg Hell" uitbracht, die in 2011 gevolgd werd door de EP "Brownie Crumbs", waarna het debuut album "Once Part Of A Whole Ship" in 2014 verscheen.
Gedurende de winter van 2016 nam hij zijn eerste solo album "Comfort Food" op in de studio van King Elephant (Baby Guru), dat op 11 december 2017 via het Inner Ear Records label op vinyl (inclusief CD) en als digitale download uitgebracht werd.

Het album bevat 10 nummers, waarvan "Corcovado" het eerste is en daarin hoor ik Jef een heerlijke uptempo rock song spelen, die swingt en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en gevolgd wordt door "Forest", een schitterende, vrij rustige, melodische pop song (luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie).
Daarna krijg ik "Reverend Jones" voorgezet en hierin speelt hij een uitstekende pop song, die bij tijd en wijle vrij heftig klinkt, lichte jazz invloeden heeft en diverse subtiele tempowisselingen bevat en gevolgd wordt door "La", een prachtige pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
In "Eggshell" schotelt Jef me een opnieuw zo'n mooie vrij rustige pop song voor, die een aangenaam ritme heeft en in de titel song "Comfort Food" krijg ik een prima uptempo song te horen, die een dansbaar swingend ritme heeft.
Dan volgt "Coming Going", waarin hij een lekker in het gehoor klinkende dansbare pop song speelt, die een aanstekelijk ritme heeft, waarna ik "Dread & Breakfast" te horen krijg en Jef me nogmaals een swingende vrolijk klinkende dansbare pop song voorschotelt, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en me in beweging brengt.
Vervolgens brengt hij "Someone Jumped In Front Of A Train" ten gehore en daarin laat hij me genieten van een fantastische song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en ook nu weer prima dansbaar is.
Het laatste nummer van de plaat heet "Oh My God, Omayra!" en hierin krijg ik eveneens een uitstekende pop song voorgezet, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en diverse subtiele tempowisselingen en een dansbaar ritme heeft, terwijl de muziek een hoog meezing gehalte bevat.

"Comfort Food" van Jef Maarawi bevat 10 heerlijke songs, waarmee hij me van begin tot eind van zijn muziek heeft laten genieten en ik kan deze geweldige plaat dan ook van harte aanbevelen aan een ieder, die van de betere pop muziek houdt.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten