zondag 17 december 2017

Review: Sick Hyenas - Heaven For A While (Rookie Records, 2017) (Garagerock)

Sick Hyenas uit Hamburg, Duitsland, werd in 2011 opgericht en bestaat uit: Velvet Bein - zang en sologitaar, Thore Seidler - sologitaar en zang en Eddie Ness - drums en percussie.
Hun debuut was een cassette met 5 nummers erop, die 28 november 2013 via La Pochette Surprise Records werd uitgebracht en tevens digitaal.
Daarna verscheen er op 1 april 2014 een nummer ("Radar Eyes") van de band op de "World War II compilatie", die door Retard Records werd uitgebracht, waarna op 1 mei dat jaar het gelijknamige debuut album op vinyl en als digitale download verscheen via Moody Monkey Records en tevens als cassette via Retard Records (Europa) en Dumpster Tapes (USA).
Vervolgens kwam er 16 februari 2015 een nummer ("We Who Wait") op de compilatie LP "Blood Visions By Retard Records & Friends" terecht en 14 maart 2015 verscheen hun 7" single "Like A Cramp" in een zeer beperkte oplage van 200 stuks, waarvan er 130 op wit en 70 op doorzichtig vinyl werden geperst.
Hun tweede volledige album heet "Heaven For A While" en werd 8 december 2017 door Rookie Records in een beperkte oplage van 300 stuks op marmer kleurig vinyl + download code uitgebracht en tevens op zwart vinyl + download code en als CD en digitale download.

Het album bevat 10 nummers, waarvan het titel nummer "Heaven For A While" het eerste is en daarin krijg ik een psychedelisch startend uptempo garagerock nummer te horen, dat een lichte echo op de zang heeft en dit nummer wordt gevolgd door "Cry For Me", een swingende zestiger jaren gerelateerde beat song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en diverse tempowisselingen heeft.
Daarna zet de band me de single "Flohleiter" voor en hoor ik een swingende melodische rock song met een aangenaam ritme en enkele subtiele tempowisselingen (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), waarna "Mexico" volgt en de band een schitterende uptempo garagerock song, die een vrij eentonig hypnotiserend ritme heeft en lichte surf invloeden bevat.
In "In Her Bloom" schotelt Sick Hyenas me een fantastische licht psychedelische rock song voor, die een swingend ritme heeft en in de jaren 60 gemaakt had kunnen zijn en ook in "Sand Witch" krijg ik een geweldige 60 gerelateerde song te horen, die halverwege meer snelheid krijgt en invloeden uit de surf muziek bevat, om tegen het eind van het nummer terug te schakelen naar een iets langzamer tempo.
Dan zet de band me "Moskito" voor en hoor ik opnieuw een mix van surf en garagerock, die in een gemiddeld afwisselend tempo gespeeld wordt en gevolgd wordt door "See What's Left Inside", een heerlijke swingende garargerock son met surf invloeden en wisselende tempo's.
Vervolgens krijg ik "Warm Grave" te horen en daarin laat de band me genieten van een verrukkelijke licht hypnotiserende rock song, waarbij stil zitten geen optie is en in het laatste nummer "White Fur" speelt de band een mooi rustig nummer, waar een lichte psychedelische ondertoon in zit.

"Heaven For A While" van Sick Hyenas is een heerlijk album, dat vol staat met uitstekende nummers, waar in ten volle van genoten heb en ik kan deze schijf dan ook aanbevelen aan iedere liefhebber van garagerock, surf en psychedelische rock.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten