zondag 25 november 2018

Review: The Chemistry Set - Firefly (Winkle Records, 2018) (Psychedelische Pop)

Het Fruits De Mer Records label viert zijn tiende verjaardag met de uitgave van 4 7" vinyl singles op 31 december 2018, die tegelijkertijd uit komen via sub labels.
30 Jaar na hun debuut plaat brengt The Chemistry Set uit Londen, Engeland, die in 1988 werd opgericht, de 7"single "Firefly" exclusief via Fruits De Mer Records uit en deze verschijnt op gekleurd vinyl, inclusief een CD met 2 remixen van de cover "Legend Of A Mind"(Moody Blues) .

Op de A-kant van de single, "Firefly", brengt de band een fantastische psychedelische pop song ten gehore, die een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een licht dreigend mysterieus Arabisch ritme heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en in "Sail Away" krijg ik een schitterende pop song voorgeschoteld, die eveneens in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en enkele subtiele tempowisselingen en invloeden uit India heeft.

"Firefly" van The Chemistry Set bevat 2 verrukkelijke pop songs, die ik ten zeerste kan aanraden, aan elke liefhebber van psychedelische pop.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten