maandag 5 november 2018

Review: The Fog Ensemble - Throbs (Inner Ear Records, 2018) (Melodische Pop / Film Muziek)

The Fog Ensemble uit Thessaloniki, Griekenland, werd in 2012 opgericht en bestaat uit: Antonis Karakostas - sologitaar, synthesizer en programmering, Nicholas Kondylis - basgitaar en George Nanopoulos - drums.
De band bracht op 24 februari 2015 hun debuut album "The Fog Ensemble" uit via Melotron Recordings in een beperkte oplage als CD, die in een speciale kartonnen hoes is gestoken, een bedrukte binnenhoes heeft en 3 stickers bevat, tevens in een zeer beperkte oplage als cassette, geprint in ambachtelijk papier en 3 stickers, die andere kleuren hebben dan de CD stickers en ook als digitale download.
Op 19 oktober 2018 verscheen hun tweede album, getiteld "Throbs" via Inner Ear Records en deze werd in een beperkte oplage op 180 gram zwart vinyl en 180 gram doorzichtige vinyl uitgebracht en deze uitgaven bevatten ook de CD versie van het album, dat ook als digitale download verkrijgbaar is.

Het album, dat 7 nummers bevat, start met "Lighthouse", waarin ik de band een heerlijk swingend melodisch progressief pop nummer hoor spelen, dat enkele tempowisselingen en film muziek invloeden heeft en gevolgd wordt door "Droog Party", een geweldig swingende afwisselende mix van new wave, film muziek en melodische pop.
Daarna zet de band me "Fever Bliss" voor en krijg ik een aanstekelijk uptempo nummer met diverse subtiele tempowisselingen te horen en dit wordt gevolgd door "Weather Girl", een fantastisch swingend melodisch nummer, dat sterke invloeden heeft van de muziek van de Russische band I Will Kill Chita (IWKC).
In "False Moves" brengt The Fog Ensemble opnieuw een schitterend uptempo ten gehore, dat subtiele tempowisselingen heeft en in het titel nummer "Throbs" schotelt de band me een uitstekend melodisch nummer voor, dat in een gemiddeld tempo begint en een licht hypnotiserend ritme heeft, dat na enkele minuten verandert in een duister klinkend stuk muziek, waarin het tempo langzamer en dreigender is, waarna de band enkele minuten later terug keert naar de begin tonen.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Dan volgt het laatste nummer, getiteld "Breathe", waarin de band in een dreigend ritme begint, dat diverse tempowisselingen bevat en invloeden uit film muziek heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.

"Throbs" van The Fog Ensemble is een lekker in het gehoor klinkend album, dat vol prima aanstekelijke uptempo melodische pop staat en ik kan deze plaat dan ook van harte aanbevelen, aan een ieder, die van deze muzieksoort houdt.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten