zondag 25 november 2018

Review: Trama - Oscure Movenze (Locanda Del Vento, 2018) (Progressieve Rock)

Trama uit Genova, Italië, die in 1995 werd opgericht, heeft 20 jaar na hun debuut album "Prodromi Di Finzioni Sovrapposte" (Mellow Records, 1998) een nieuw album uitgebracht, getiteld "Oscure Movenze".
De meeste nummers zijn in die 20 jaar geschreven, behalve het eerste nummer, dat "Intro - Oblio" nog niet eerder uitgebracht werd.
De band bestaat uit dezelfde personen, die ook het eerste album maakten: Annalisa Accorsi - zang, Lorenzo Loria - sologitaar, Gabriele Guidi Colombi - basgitaar, Luca Scherani - keyboards en Paolo Gaggero - drums.
Locanda Del Vento, een sub label van Lizard Records heeft op 18 juli 2018 het album "Oscure Movenze", waarop 5 nummers staan, op CD uitgebracht.

Het eerste nummer van "Oscure Movenze" heet "Intro - Oblio" en hierin hoor ik de band een fantastisch stuk melodische progressieve rock in een gemiddeld tempo spelen, dat diverse tempowisselingen heeft en na enkele minuten van ritme verandert in een prachtige uptempo symfonische rock song, die op zijn beurt verandert in een rustige symfonische song.
Daarna krijg ik "Anche Se Per Poco" voorgeschoteld en laat de band me een heerlijke mix van symfonische en progressieve rock horen, waar verscheidene tempowisselingen in zitten en deze wordt gevolgd door "Il Sottile Equillibrio", dat met een licht hypnotiserend synthesizer ritme begint, waarin de invloed van bands al Emerson, Lake & Palmer hoorbaar is en na enkele minuten verandert in een schitterende rock song, die diverse tempowisselingen heeft.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
In het titel nummer "Oscure Movenze" zet Trama me een mooie melodische song voor, waar ook nu weer diverse tempowisselingen in zitten en dit nummer wordt gevolgd door "Il Viaggio", dat uit 3 delen bestaat.
Het eerste deel "Verso Il Sole" begint rustig en daarin laat de band me genieten van een uitstekende symfonische song, die langzaam meer snelheid krijgt en diverse tempowisselingen bevat.
Na iets meer dan 5 minuten stopt de muziek enkele seconden, waarna de band vervolgt met deel 2,"Nell'Acqua", een verrukkelijke uptempo symfonische song met invloeden uit progressieve rock, die ongeveer 4 minuten duurt en net als deel 1 enkele seconden stopt, om gevolgd te worden door "Contro Il Vento", dat eveneens rustig start, om na korte tijd met iets meer snelheid gespeeld wordt, waarbij de melodische muziek zo nu en dan aan zwelt.

"Oscure Movenze" van Trama bevat 5 heerlijke symfonische progressieve songs, waar ik zeer genoten heb en ik kan deze schitterende CD dan ook ten zeerste aanraden, aan iedere liefhebber van melodische symfonische en progressieve rock.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten