zondag 25 november 2018

Review: Nick Nicely - All Along The Watchtower (Winkle Records, 2018) (Psychedelische Pop)

Het Fruits De Mer Records label viert zijn tiende verjaardag met de uitgave van 4 7" vinyl singles op 31 december 2018, die tegelijkertijd uit komen.
Nick Nicely, uit Londen, Engeland, die vanaf 1980 zijn muziek uitbrengt, brengt de single "All Along The Watchtower", een cover van het door Bob Dylan geschreven nummer, in zijn versie uit.

In "All Along The Watchtower" zet Nick me een eigentijdse versie van deze song voor en hoor ik hem een mix maken van licht psychedelische muziek, new wave en dance met Oosterse invloeden, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en in "The Doors Of Perception" krijg ik opnieuw een heerlijke dansbare mix van new wave en psychedelische muziek te horen, die invloeden van de muziek van The Beatles heeft.(luister naar dt nummer via de youtube link onder de recensie)

"All Along The Watchtower" van Nick Nicely is een uitstekende psychedelische pop single en ik kan deze schijf dan  ook zeer aanraden, aan elke liefhebber van deze muziek soort.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten