maandag 5 november 2018

Review: Liquid Visions - Hypnotized (Sulatron Records, 2018) (Psychedelische Rock / Progressieve Rock)

Liquid Visions, die in hun periode van bestaan (1994-2005) in diverse formaties speelde, werd te Berlijn, Duitsland opgericht en bracht hun debuut album "Liquid Visions" in 1998 in een beperkte oplage van 500 stuks op LP uit via Nasoni Records en tevens verscheen het album in 1999, op CD, in eigen beheer.
Daarna verschenen de albums: "Endless Plasmatic Childhood Overdose" (LP in een beperkte oplage van 500 stuks, Nasoni Records, 2000), "Hypnotized" (CD en digitale download, Sysyphus Records, 2002), "From The Cube" (CD, FünfUndVierzig, 2004) en "The Lost Recordings" (CD, Nasoni Records, 2006) en ook bracht de band de EP "Overstellar Interdrive" (7" EP, beperkte oplage 500 stuks met de hand genummerd, eigen beheer, 1999) en de split single "Liquid Zoo - "Aeroplane" / Liquid Visions - "Moonspell" (7" single, Swamp Room Records, 2001) uit.
"Hypmotized", dat 6 nummers bevat, wordt door Sulatron Records op 9 november 2018 voor het eerst op LP uitgebracht en verschijnt in een beperkte oplage van 500 stuks op 180 gram groen vinyl.
Op dit album bestaat uit: H.P. Ringholz - zang, sologitaar en elektrische sitar, Kiryk Drewinski - zang, sologitaar en orgel, David Schmidt - basgitaar, Fender Rhodes en mellotron, Katja Wolff - theremin en orgel en Chris Schwartinsky - drums en percussie.

De plaat begint met "State Of Mind", waarin ik de band een geweldige mix van psychedelische en progressieve rock hoor maken, die in een hoog tempo gespeeld wordt en spacerock invloeden heeft, waarna "Waste" volgt en de band me een heerlijke swingende uptempo song voorschotelt, die invloeden van de muziek van eind jaren 60, begin 70 bevat en een prima psychedelisch orgelspel heeft.
Daarna krijg ik "Butterflight" te horen en daarin maakt de band een schitterende uptempo mix van spacerock, progressieve en psychedelische rock, die een licht hypnotiserend ritme heeft en me terug voert naar begin jaren 70 (luister naar dit numer via de youtube link onder de recensie) en deze wordt gevolgd door "Be Lie've" en hierin speelt Liquid Visions een fantastische progressieve rock song, die diverse tempowisselingen heeft, Zuid Amerikaanse invloeden bevat en swingt.
In de cover "Morning Rain" (Third Twyn), zet de band me een rustige progressieve rock song voor, die een licht psychedelisch karakter en een hypnotiserend ritme heeft.
In het laatste nummer, "Paralyzed", start de muziek met experimentele psychedelische klanken, die na enkele minuten over gaan in een rustig gespeeld stuk psychedelische muziek, waar een eentonig licht hypnotiserend ritme in zit en halverwege besluit de band de muziek te veranderen en krijg ik een stevige mix van progressieve, acid en psychedelische rock voorgeschoteld, die swingt, die na enkele minuten terug verandert naar het eerdere tempo en ritme, om tegen het einde tijdelijk te stoppen en vervolgens opnieuw verder te gaan in een stevige mix van progressieve, acid en psychedelische rock.

Liquid Visions heeft me met "Hypnotized" van begin tot einde in de ban van hun geweldige muziek gehouden en ik kan deze plaat dan ook ten zeerste aanraden, aan een ieder, die van progressieve en psychedelische rock houdt.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten