maandag 5 november 2018

Review: Mountain Dust - Seven Storms (Kozmik Artifactz Records, 2018) (Stoner / Hardrock)

Mountain Dust werd in januari 2013 te Montreal, Canada, opgericht en bestaat uit: Brendan Mainville - zang en sologitaar, Hal Jaques - basgitaar en zang, Patrick Bennett - orgel, lapsteel gitaar en zang en Blair Youngblut - drums en zang.
De band bracht in 2013 4 MP3's in eigen beheer uit, getiteld "Demos 2013" , waarna in 2015 hun eerste 7" single "Black Walls / "Dead Queen" in eigen beheer verscheen.
Vervolgens kwam het debuut album "Nine Years" in 2017 via Kozmik Artifactz Records uit en deze verscheen in een beperkte oplage op oranje vinyl, in een beperkte oplage op geel vinyl, op zwart vinyl en als CD.
In 2018 bracht de band de opvolger "Seven Storms" in eigen beheer uit (digitale download) en op 19 oktober verscheen deze via Kozmik Artifactz Records in een beperkte oplage op gekleurd vinyl en als CD.

Het album, dat 9 nummers bevat, start met de titel song "Seven Storms" en daarin hoor ik de band een uitstekende stonerrock song spelen, die wisselende tempo's bevat, heftige zang en invloeden uit begin jaren 70 heeft en gevolgd wordt door "White Bluffs", een mooie, vrij rustige, rock song, die bij tijd en wijle lichtelijk bombastisch klinkt, prima tempowisselingen bevat en iets over de helft meer snelheid krijgt, terwijl ook lichte invloeden van Pink Floyd te ontwarren zijn.
Daarna zet de band me "Turn You In" voor, die in een rustig tempo begint en ik een prachtig rock nummer voorgezet krijg, dat theater invloeden heeft, langzaam iets sneller wordt en enkele prima tempowisselingen heeft, waarna "Inside The Rift" volgt en de band een swingende uptempo hardrock song ten gehore brengt, die diverse subtiele tempowisselingen heeft.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
In "You Could" schotelt Mountain Dust me een heerlijke swingende rock song voor, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en in "Into The Depths" hoor ik de band opnieuw een stevige stonerrock song spelen, waar enkele tempowisselingen in zitten.
Dan volgen "Witness Marks", een schitterende rustige rock song met theater invloeden, "Old Chills", een rustige theatrale rock song met wisselende tempo's en "Stop Screaming", een geweldige rustige rock song, die een aanstekelijk ritme heeft.

"Seven Storms" van Mountain Dust is een heerlijke plaat, die uitstekende rock songs bevat, die enigszins theatraal aan doen en hoofdzakelijk in een niet al te hoog tempo gespeeld worden en liefhebbers van stoner en hardrock zeker zal bevallen en ik kan hen deze schijf dan ook van harte aanbevelen.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl





Geen opmerkingen:

Een reactie posten