maandag 7 januari 2019

Review: The Callas With Lee Ranaldo - Trouble And Desire (Dirty Water Records / Inner Ear Records, 2018) (Rock)

The Callas, uit Athene, Griekenland, is een project van de broers Aris Ionas - zang en sologitaar en Lakis Ionas - basgitaar en zang, die zich verder bezig houden met het maken van kunstwerken en films (hun eerste film "Lustlands" verscheen in 2013 bij HAOS film).
In het begin van hun bestaan speelde de band als trio met drummer Annita Polychroni en maakte punk met obscene, banale, mysterieuze teksten en trad op in kerken, flats, galerieën en op boten in onder andere New York, Parijs, Amsterdam, Londen, Barcelona, Madrid en Berlijn.
De band, die tegenwoordig verder bestaat uit: Chrysanthi Tsoukala - sologitaar en zang en Marilena Petridou - drums, bracht hun debuut album "Objekt" in 2011 uit en deze kreeg goede recensies.
Hun tweede album "Am I Vertical?", uit 2013, werd door het Griekse Inner Ear label zowel op CD als op vinyl en als digitale download uitgebracht en is geproduceerd door Jim Sclavunos, die onder andere werkte met Nick Cave & The Bad Seeds, Sonic Youth, Lydia Lunch, The Cramps en Grinderman en ook hun album "Half Kiss Half Pain" is door Jim Sclavunos geproduceerd en op 29 januari 2016 door het Inner Ear Records label op zowel CD, LP en als digitale download uitgebracht.
Op hun album "Trouble And Desire", dat 26 oktober 2018 verscheen, werkte de band samen met Lee Ranaldo (sologitaar op "Octopus Pt.1-7") en vermeldenswaardig is verder, dat de CD uitgave door Dirty Water Records werd gedaan en dat “Trouble and Desire” zowel op 180 gram violet als zwart vinyl via Inner Ear Records is verschenen en tevens als digitale download.

Het album, dat 14 nummers bevat, start met "Octopus Pt.1", dat iets meer dan een minuut duurt en de band me een prima stukje gitaarspel voorschotelt en dit wordt gevolgd door "The Magic Fruit Of Strangeness", een geweldige uptempo licht hypnotiserende rock song, waarin een terugkerend ritme zit, dat swingt als een trein, waarna ik "Octopus Pt.2" hoor en ook deze mix van gesproken woord en gitaar duurt iets meer dan een minuut.
Daarna brengt de band "Inks" ten gehore en krijg ik een fantastische mix van Arabische muziek, post punk en hypnotiserende ritmes voorgeschoteld, waarbij stil zitten geen optie is, waarna de band verder gaat met "Octopus Pt.3", een stukje gitaarspel met een terugkerende gesproken tekst en het uptempo titel nummer "Trouble & Desire", waarin de post punk muziek opnieuw swingt en me in beweging zet.
In "Octopus Pt.4" krijg ik een 45 seconden durende gesproken nummer voorgezet, dat ondersteund wordt door een zware gitaar toon, in "Mirroir" laat de band me genieten van een swingende rock song, die een licht hypnotiserende uitwerking op me heeft door het terugkerende ritme en in "Octopus Pt.5" hoor ik 25 seconden gesproken tekst met gitaarbegeleiding.
Dan volgt "Fly", een Grieks gezongen nummer, dat met eentonig gitaarspel en zang start, waarna de band me een afwisselende rock song voorzet, die surf invloeden bevat en gevolgd wordt door "Octopus Pt.6" en ik opnieuw een kort stuk heftig gitaarspel hoor, waar tekst bij zit, waarna de band me laat genieten van "Acid Books", een verrukkelijke uptempo punkrock song, die swingt en enkele subtiele tempowisselingen heeft.
Verder volgen "Octopus Pt.7", een korte gesproken song met gitaarspel en "My Sweet Pretty", een fantastische Grieks gezongen rock song met een aanstekelijk licht hypnotiserend eentonig ritme.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)

"Trouble And Desire" van The Callas With Lee Ranaldo is een schitterende plaat, waar ik van begin tot einde heb kunnen genieten en ik kan deze schijf dan ook ten volle aanraden, aan iedere liefhebber van rock muziek.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten