zondag 27 januari 2019

Review: Lonesome Shack - Desert Dreams (Alive Natural Sound Records, 2019) (Blues / Pop)

Lonesome Shack werd te Seattle, Amerika opgericht en bestaat uit: Ben Todd - sologitaar en zang, Luke Bergman - basgitaar en Kristian Garrard - drums.
Ben Todd bracht als solo artiest onder de naam Lonesome Shack op 1 januari 2007 zijn debuut album "Whiskey's What I Crave?/?Tryin' To Get Home" als digitale download uit, dat hij in zijn thuis studio te Phoenix, Arizona opgenomen had.
In oktober 2009 verscheen de EP "Falling Down On Your Floor", die 28 januari 2010 gevolgd werd door het album "Bound To Die / Falling Down On Your Floor", dat als digitale download, CD en als LP werd uitgebracht en dit was het eerste album, waarop ook Kristian Garrard mee speelde en deze werd in de kelder studio in Kristian's huis opgenomen.
Op 19 november 2010 bracht het duo de plaat "Slidin Boa" als digitale download, CD en LP (beperkte oplage van 500 stuks) uit, waarna "City Man" (26 oktober  2012, digitale download en CD) volgde en daarop speelden Luke Bergman - solo- en basgitaar en Andrew Swanson - saxofoon mee.
Daarna verscheen het album "More Primitive" (20 mei 2014, digitale download, CD en LP in een beperkte oplage op gekleurd vinyl) via Alive Natural Sound Records en hierop is de band voor het eerst in hun huidige formatie als trio te horen en deze werd op 24 juni 2016 gevolgd door "The Switcher", dat zowel als digitale download, CD (beperkte oplage), 2LP (beperkte oplage) en als cassette (beperkte oplage van 20 stuks) uit kwam.
De band, die tegenwoordig in Londen, Engeland woont brengt op 1 maart 2019 hun album "Desert Dreams" uit via Alive Natural Sound Records en dit verschijnt als digitale download, CD en LP.

Het album, dat 10 nummers bevat, begint met "On The One", een licht psychedelische blues song, die country invloeden heeft en in een hypnotiserend ritme gespeeld wordt, waarna "Past The Ditch" volgt en de band een swingende blues song ten gehore brengt, die diverse subtiele tempowisselingen heeft en een terugkerend ritme bevat.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna volgt "New Dreams" en aanstekelijke dansbare mix van country en traditionele muziek, die swingt en deze wordt gevolgd door "Lonely", een prima swingende uptempo mix van blues en pop, die met een terug kerend ritme gespeeld wordt.
In "Only One" speelt Lonesome Shack een schitterende rustige pop song, waarin de zang sterke overeenkomsten heeft met die van John Lennon en in "Too Bad" laat de band me genieten van een swingende aanstekelijke blues song met een terugkerend ritme, die me in beweging zet.
Dan volgt "King Clone", een geweldige, vrij rustige, blues song, die licht psychedelische invloeden en een terugkerend ritme heeft en gevolgd wordt door "No Way Back", een heerlijke licht hypnotiserende pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en blues invloeden heeft.
Vervolgens hoor ik  "The City Is A Desert", een uitstekende mix van blues, pop en psychedelische muziek, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en het titel nummer "Desert Dreams", een swingende dansbare mix van pop en blues met een terugkerend ritme.

"Desert Dreams" van Lonesome Shack staat vol lekker in het gehoor klinkende blues gerelateerde songs, die me als muziek in de oren klinken en ik kan deze schijf dan ook aanbevelen, aan iedere liefhebber van blues en pop.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten