maandag 7 januari 2019

Review: Gospelbeach - Another Winter Alive (Alive Natural Sound Records, 2018) (Pop)

Gospelbeach werd te Los Angeles, Californië, Amerika, in 2014 door Brent Rademaker - zang en sologitaar (ex Pacific Surf Line) opgericht en samen met Tom Sanford - drums en Neal Casal - zang en sologitaar vormde hij de eerste formatie van de band, die later uitgebreid werd met Jason Soda - zang en sologitaar en Kip Boardman - zang en basgitaar, terwijl de zang door Nelson Bragg verzorgd wordt.
De band werd opgemerkt door Patrick Boissel van Alive Natural Sound, die ze aanbood een album voor het label te maken en tevens de naam Gospelbeach als bandnaam te gebruiken en dat resulteerde in het debuut album "Pacific Surf Line", dat in oktober 2015 zowel op geel als op blauw vinyl verscheen.
Op 15 juni 2017 verscheen "Another Summer Of Love", zowel op LP, CD en als digitale download via Alive Natural Sound records en daarop bestaat de band alleen nog maar uit: Brent Rademaker en Jason Soda.
Verder spelen Jonny Niemann - piano, wurlitzer, Roland Juno 60 en Hammond b3, Will Scott - drums, Derek Brown - drums, George Sluppick - drums, Travis Popichak - drums, Kyle Crane - drums, Trevor Beld Jimenez - drums, Todd O'Keef - basgitaar, Ben Reddell - basgitaar, Pat Sansone - zang, Andres Renteria - conga's en percussie, Miranda Lee Richards, Sammy Lea Smith, Will Courtney, Pearl Charles, Sam Blasucci en Trevor Beld Jimenez - achtergrond zang op het album, dat 11 nummers bevat, mee.
Op 30 november 2018 verscheen het album "Another Winter Alive" in een beperkte oplage op starburst vinyl en tevens op CD via Alive Natural Sound Records en daarop bestaat de band uit: Brent Rademaker - zang en sologitaar, Jason Soda - zang en sologitaar en Jonny Niemann - piano, wurlitzer, Roland Juno 60 en Hammond b3.
Verder spelt er een heel sclala aan gastmuzikaanten op het album mee, waaronder: Will Scott - drums, George Sluppick - drums, Kyle Crane - drums, Andres Renteria - conga's en percussie, Marcus Congleton, Miranda Lee Richards, Sammy Smith, Pearl Charles, Sam Blasucci, Will Courtney en Steve Taylor - achtergrondzang.

Het album, dat 10 nummers bevat, begint met "Freeway To The Canyon", waarin de band me een mooie, vrij rustige, pop song voorzet, die prima samenzang bevat en een lekker in het gehoor klinkend ritme heeft en gevolgd wordt door "Down South", dat een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en in een gemiddeld afwisselend tempo gespeeld wordt.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna volgt de vinyl versie van "Running Blind" en krijg ik een heerlijke swingende song voorgeschoteld, waarin enkele tempowisselingen zitten, met ruige gitaar klanken begonnen wordt, een dansbaar ritme heeft, country invloeden bevat en licht psychedelisch klinkt en gevolgd wordt door "Change Of Heart", een uitstekende aanstekelijke dansbare mix van pop en country, waarin de muziek wel iets weg heeft van die van Tom Petty.
In "Dreamin'" speelt Gospelbeach een prachtige pop song in een niet al te hoog tempo, die weer prima samenzang heeft en invloeden van de muziek van John Lennon bevat en in "California Steamer" laat de band me genieten van een aanstekelijke swingende mix van country en pop, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een dansbaar ritme heeft, waarbij stil zitten geen optie is.
Dan hoor ik de live uitvoering van "Out Of Mind (On Cope & Reed)", waarin de muziek beïnvloed is door Lou Reed en The Velvet Underground en hierin zet de band me een schitterende licht progressieve pop song voor, die diverse subtiele tempowisselingen bevat en gevolgd wordt door de live opname van "Miller Live", een heerlijke afwisselende swingende pop song, waarin de band het publiek weet te bespelen.
Verder hoor ik "In The Desert", een lekkere vrij rustige pop song, die wisselende ritmes heeft en "You're Already Home", dat live gespeeld wordt en daarin krijg ik een schitterende aanstekelijke swingende song voorgezet, waarbij het moeilijk is om niet in beweging te komen.

"Another Winter Alive" van Gospelbeach staat vol uitstekende swingende nummers, die een "must" zijn voor liefhebbers van de betere pop muziek en ik kan hen dan ook ten zeerste aanraden, deze plaat eens te gaan beluisteren.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten